w związku z tym, że niedługo idę na badania nurtuje mnie jedno pytanie:
Jak długo dane używki utrzymują się w moczu i krwiobiegu?
Chodzi mi głównie o:
-marihuana
-amfetamina
-mefedron
-mdma
-kokaina
Niestety nie umiem znaleźć wiarygodnego źródła na ten temat i chciałbym, żeby ktoś obeznany udzielił mi informacji. Mile widziane podanie źródła informacji.
Słowo "marihuana" piszemy przez "h". Przenoszę do "Zdrowie" - Berig
I Twych najbliższych
-marihuana 95 dni
-amfetamina 9 dni
-mefedron
-mdma 2 dni
-kokaina 22 dni
Dane na podstawie: Ther Drug Monit • Volume 26, Number 2, April 2004, Detection Times of Drugs of Abuse in Body Fluids
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
http://lewin-terapia.pl/?go=pytania_o_narkotyki#testy na obecnosc narkotyku
ew jakies nbomy?
Nieskończoność w szklance mieść.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.