Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 65 / 1 / 0
Up.
Od jak dawna łykasz ten tramal? Nie dziw się, że nie działa jeśli ładujesz oporowo te same dawki, tolerancja rośnie a efekty słabną. Takie uroki trampka. Teraz masz do wyboru:
a) Wskoczyć na wyższe dawki co zdecydowanie odradzam bo powyżej 400mg/24h występuje ryzyko ataku padaczki.
b) Odpuścić na jakiś czas w celu obniżenia tolerki, na 400mg nie uświadczysz już efektów podobnych do pierwszego razu.
I Know What’s Good, I Know What’s Fine
I Know What Makes Me Feel Just Right
Don’t Wanna Have An Endless Fight

Jebać Duracell %-D
  • 1262 / 17 / 0
blackrose pisze:

Do tej pory z opioidów miałam doświadczenie wyłącznie z kodeiną, zatem miałam wypracowane receptory opioidowe. Zarzuciłam początkowo 350 mg, po godzinie dodałam jeszcze 100. Stan, który się pojawił to podwyższony nastrój i olbrzymia chęć do działania - napisałam 2 prace zaliczeniowe, wysprzątałam pokój (na co na czysto nie miałam ochoty), nawet o 2 w nocy zasuwałam na stacje benzynową po piwo. Jedyny problem - za Chiny nie chciało mi się spać. Musiałam poratować się piwem i Clonazepamem.
Nie ma czegoś takiego jest wypracowanie receptorów kurwa z tym się rodzisz. Co to za gadki w przyzwyczajanie do tramalu, że raz 100 drugi raz 200 przecież to tylko marnowanie materiału. WTF

Mówicie, że do 400 mg padaki się nie dostanie? To dobrze bo szkoda mi w sumie kasy na benzo.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 258 / 2 / 0
pyziulkaaa pisze:
a ja biore biore ten tramal codziennie albo co drugi dzien po 400 i nic chwiejny krok i spac sie chce bardziej no i nie ma sikania przez 10 godzin. :-/
Z tym sikaniem to fakt, ta czynność po trampku jest trudna - ale nie niemożliwa, z czasem jest łatwiej...
Polecam przerwę kilku dniową gdyż tak jak kolega już wspomniał tolerancja rośnie
Ew zwiększenie dawki plus benzo

A i spróbuj po wrzucie zapodać kawkę :)
You Are What You Use...!
Arylcyclohex = Two Steps From Hell
  • 21 / 1 / 0
Przyszedł czas na tramadol. Byłem w kodzie przez rok, dawki plus 600mg. Obecnie nie brałem ponad miesiąc. Tu pytanie ile wziąć na pierwszy raz ? (niemiecki tramadol 200 przedłużone uwalnianie) Jak wygląda sprawa ze skretem ? Po wzieciu będę go mieć czy poprostu potrzeba czasu na ponowne uzależnienie i ciąg ? Będę wdzięczny za odpowiedzi ;) no i powiedzcie też czego się mam spodziewać :D
Are you happy?

I am, man !
Content and fully aware !
  • 950 / 42 / 0
NieLubieZielska pisze:
blackrose pisze:

Mówicie, że do 400 mg padaki się nie dostanie? To dobrze bo szkoda mi w sumie kasy na benzo.

Możesz dostać jak najbardziej.
  • 708 / 6 / 0
Każdy ma inaczej. Ja jakiś czas temu po 2g nie miałem padaki. A jak zaczynałem to 600 mg była padaka
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 1343 / 18 / 0
NieLubieZielska pisze:
blackrose pisze:
Nie ma czegoś takiego jest wypracowanie receptorów kurwa z tym się rodzisz. Co to za gadki w przyzwyczajanie do tramalu, że raz 100 drugi raz 200 przecież to tylko marnowanie materiału. WTF

Panie NieLubieZielska, bo 200mg mnie do szpitala na 3 wzięli, poważnie
Jak miałem cotygodniowe ciągu (zarzucałem raz na tydzien dawki od 50-200mg), zarzuciłem 550mg bez benzo i padaki nie miałęm, ale kaca takiego, że mogłem tylko leżeć, wstało sie to odrazu wymioty, zjadłbym kebab, ale z rosołkiem miałem problem.
Potem 400 z seksem z kochanką, to już rano było ze mną tak nie dobrze, że w szkole (chodziłem wtedy do liceum) sie do chwila pytali, czy jeszcze żyje
Od tego wydarzenia 200 w postaci noaxu rozpuszczonego w odwarze z cytryn okupowałem takim kacem, że nauczyciele pozwolili mi wybiegac bez pytania zwymiotować, polonistka nawet powiedziała, ze "powinienem nosić reklamówkę, bo mogę nie zdążyć do toalety" :gun: .
Nie moge sobie wybaczyc, ze praktykanci do mnie przyszli w tym szpitalu, juz ja bym im dał kompendium wiedzy :wall: :wall: :wall:
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 1262 / 17 / 0
To ja już sam nie wiem co robić, nie rozumiem waszych postów chyba nie jesteście trzeźwi a ja mam doła i w sumie sam nie wiem co będę robił, ryzykować nie mam zamiaru to do mnie nie pasuje.

Ps. A głupi aviomarin Ci nie pomaga na mdłości? Mi po najbardziej obrzydliwym PST 2 tabsy blokują chęć rzygania na kilkanaście godzin.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
gdyby mój post wyzej nie dotyczył mojego życia, sam bym w niego nie uwierzył (w sensie ze go pisalem, ale byłem na 1mg alpry i tolerancja jak widać się cofnęła :gun: ).
NieLubieZielska - ja tam bym zobaczył przede wszystkim z czym to sie jje, w huj ciezko mi to napisać, ale przed seksem albo na mixy zostawić
Minus jest tez, sie sie rozkręca długo i najlepiej wziąć to rano (niektórzy tu polecali południe).
Co do mdłości - no biore teraz odwrotnego agoniste histaminowego (aviomarin to krok w strone sedacji nieselektywnej i problemy z oddawaniem moczu), mdłości nie mam, ale jak z małej niedowagi (60kg) udało mi sie przytyć "w mięśniach" na 80, to już żal mi wrzucać 300, bo przeciwbólowo słabo działa taka dawka (a zćpawywałem się tym w dawkach 50-200), może więc ten agonista jest zły?
Co do benzo - to chyba nie ma satysfakcjonujacej odpowiedzi na to pytanie - 2 ostatnie wziecia benzo raczej mnie w huj aktywizowały, że jak mysle o wczorajszych sytuacjach to mnie wręcz kac moralny przytłacza - skrajna wręcz chorobowa mania, ale normalnie są to leki uspokajajace i z definicji powinny wzmocnić sedacje. Naprawde, nic nie stanie sie jak jedno benzo Ci zostanie, na drugi raz proponuje w małej dawce, bo jednak po 2-4mg z kolei byłbym zgodny że raczej 24h bym przespał i obudził się dalej nie wyspny + jak po ciągu alkoholowym, ale z drugiej strony ta amitryptylina robi swoje, bo jestem jednak senny po dawkach mieszczacych sie w granicach dawkowania.
Tylko weź góra 200-300, po powrocie do tramca raz jakiś 100mg wogóle nie odczułem, a przy owym pierwszym razie to jak pisałem - 200 nie odczułem
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 2 / / 0
Dzisiaj pierwszy raz załadowałem aptekę. Nigdy wcześniej nie brałem ani tramalu, ani innych dxm czy kodeiny :P Załadowałem sobie na początek 150mg T w kroplach, po 15 minutach już czulem się delikanie inaczej (grałem w csa). Mapa w grze zaczęła wyglądać inaczej (zacząłem zwracać uwagę na szczegóły, których wcześniej nie dostrzegałem, np jakies napisy na ścianach ^^). Po 20 minutach doładowałem jeszcze 100 mg. Minęły dwie godziny, a mi bania cały czas wchodzi. Śmieszne skurcze na nogach, dziwne ale przyjemne uczucie na oczach, a chodzi się bosko. Tak samo z muzyką, jest genialna. :) Lekkie mdłości od czasu do czasu, ale bez tragedii. Na pierwszy raz zdecydowanie polecam 250mg :P
Nie mogę edytować postu jeszcze, bo nie zaakceptował go moderator. Dodałem jeszcze 50mg :) Czasem odczuwam swędzenie, ale jest ono bardzo przyjemne, drapanie się jest genialne. Generalnie jako pierwszy raz z tymi 300mg uważam za bardzo udany. Nadal jestem porobiony, błogostan i jednocześnie mocna świadomość, dlatego tutaj piszę. A tak mi się przyjemnie czyta! Przeczytałem prawie cały ten temat :D
Już mod zaaptekował post. - hip
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.