Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
http://www.azarius.net/productinfo.php?productmain=1874
Tanio, za 10g załpłacisz niecałe 10 ojro.
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
[ external image ]
moze coś z tego poządnego wyrosnąć ? :huh:
nie chodzi mi o mak na kołacz makowy czy mkówke :rolleyes:
Mak ten rośnie tam odkąd pamiętam
rozplanować oświetlanie przy hodowli zamkniętej
czy może być cały czas 24/24? wytworzy wtedy kwiatostany?
z tego co wiem to kwitnie on przy długim okresie oświetlenia (min to 16/24) ale czy oświetlanie całą dobę
będzie ok? pytam się bo mam ograniczone możliwości wpływania na długość oswietlenia w miejscu uprawy
Będę niedługo miał ~10g nasion + pole do dyspozycji...
no i oczywiście chciałbym żeby jak najwięcej roślin wykiełkowało...
Czy trzymać je w wodzie przed wsadzeniem do ziemi? Jak głęboko wsadzać? Co zrobić, żeby chwasty nie zagryzły małych maków?
No i jak to wszystko zrobić, żeby wyglądało na dziki mak, a nie hodowlę?
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.