Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Panowie ostatnie dni na zbieranie grzybów, nadchodzą długie przymrozki! Wczoraj za namową kolegi pojechaliśmy na grzybki w miejsce gdzie 10.11 w 4,5 nazbierałem 1400 łysiczek. Spodziewałem się ostatnich okazów, ale grzyby szaleją dalej. Zbieraliśmy 2h, bo już nie było miejscach w pojemnikach. Nie chciało mi się tego liczyć, ale było więcej niż ostatnio, zakładam że 1800-2000 sztuk. Dla mnie to już ostateczny koniec sezonu, bo już nie mogę patrzeć na łysice:P
  • 149 / 18 / 0
@narkomanuss

W taką pogodę zakładam 2 longsleeve'y termoaktywne, koszulkę termo, 2 koszulki rowerowe na to rowerowa kurtka i jest git czy to podczas jazdy czy zbiorów.
  • 25 / / 0
Tez dolny Śląsk (nad Odrą), przedwczoraj byłem zobaczyć i nieźle się zdziwiłem. Grzyby przemigrowały na sąsiednie łąki i tam gdzie były na początku jesieni to juz ich prawie w ogóle nie ma natomiast na tych sąsiednich rozpanoszyły się jak szlachta w karnawale, 2 godziny/250 grzybów i to tylko mały procent, pełno ich tam było jeszcze, ale nie miałem juz tyle mobilizacji zeby je wyzbierać. Widzę, że dużo jeszcze o tych grzybach nie wiedziałem, a pierwsze moje grzybobranie w życiu było jeszcze w latach 90.
  • 398 / 28 / 0
Zachęciliście mnie :) Wybiorę się na swoje miejscowy sprawdzic czy coś faktycznie jeszcze obrodziło :)
  • 1329 / 59 / 0
inwigilatorr pisze:
1400 łysiczek
Proto pisze:
250 grzybów
Mnie też zachęciliście. Czy w górach, gdzie jest zimniej, jest już trudniej znaleźć łysice?
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 119 / 7 / 0
U mnie niestety juz lipa. Bylem na miejscowce na chwile skontrolowac sytuacje i ledwo pare pojedynczych sztuk sie znalazlo.
Pytanie: czy moge bez obaw przechowywac suszone grzyby w sloiku?
Chcę, byś wysłuchał tych słów, O jedno proszę, pozwól,
Znajdź w sobie siłę na dobro, Na wiedzę i na rozum.
Zatrzymajmy się w pędzie. Nikt nie pamięta, po co biegnie.
Czy na pewno po szczęście? Czy sam bieg nie jest biegu sensem?
  • 1329 / 59 / 0
Możesz.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 25 / / 0
W przedostatni weekend (przed mrozami) zostawiłem na łączce (z braku motywacji i czasu) dużo łysych, jak myślicie czy one się tam mogły zahibernować od mrozów i jak teraz tam bym podjechał to czy będą zdatne do użytku?
  • 118 / / 0
No raczej już po grzybach
Ale dla zdrowia możesz się iść przespacerzyć :)
A nóż znajdziesz parę sztuk
  • 163 / 3 / 0
Myśle, ze masz jeszcze szanse :) ostatnio natknąłem sie też na pare sztuk, co prawda było to moze 10 max wiec nawet nie połasiłem sie by je pozbierac, ale jak pochodzisz po jakis łąkach to mysle, ze masz jeszcze szanse przytripować jeszcze przed świetami :D pozdrawiam
nie chcesz ? nie szkodzi.
zachcesz. nie będzie !
ODPOWIEDZ
Newsy
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.