Najbardziej nurtujące mnie kwestie, to te, z smsami i zdjęciami/filmikami. Co może grozić osobom, od których ewidentnie w smsach załatwiałem palenie i czy coś może grozić osobom, które na owych zdjęciach/filmikach spożywały nielegalne substancje psychoaktywne?
fuckmylife pisze: Co może grozić osobom, od których ewidentnie w smsach załatwiałem palenie i czy coś może grozić osobom, które na owych zdjęciach/filmikach spożywały nielegalne substancje psychoaktywne?
http://maciejkowalski.natemat.pl/123853 ... -marihuany
Artykuły w związku z moją sprawą, nawet nie miałem pojęcia, że Wolne Konopie sharenęły to na fejsbuku. Moja mina, gdy się o tym dowiedziałem
Konsekwencje mogą być bardzo różne, wszystko zależy od tego, co znajdą u tych osób, a także od tego jakie ciekawostki znajdą na Twoim telefonie.
Natomiast umorzenie postępowania ze względu na niską szkodliwość społeczną jest okazją do wyjścia bez szwanku z całej sytuacji. Ale wtedy kluczową sprawą jest fakt, iż używasz narkotyku jedynie sporadycznie, nie przywiązujesz się do niego i to była jednostkowa sytuacja, w której zostałeś złapany. Natomiast na telefonie widać (z tego, co piszesz), że imprezujesz z mj często, obracasz się w takim towarzystwie i niespecjalnie się z tym kryjesz.
Ogólna idea i wzór tutaj, ale musisz go dopracować: http://idealistka.wolnekonopie.org/2013 ... anii-wzor/
Osobom ze zdjęć, raczej nic specjalnie nie grozi, osobom z smsów jeżeli miały telefon na kartę też nie, ale już jeżeli byłby to abonament, to mogą ich wezwać na świadków.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.