Ogolnie, dla mnie Etylofenidat okazalal sie byc zbyt zjazdowa substancja, az ciezko mi uwierzyc ze ma on AŻ TYLU SYMPATYKÓW (!) na forum. Dlatego czekam na ten 3-FPH
Jest to juz gdzies w Polsce do kupienia czy na razie tylko zagranica?
Nie wazne, widze ze juz jest.
Dersu Uzala pisze:No to praktycznie wszystko już wiadomo, dzięki za info. To chyba będzie bardzo funkcjonalny stim, jak to mówią do tańca i do różańca, wkrótce w końcu stestuję :diabolic:
rencznik - ile tego właściwie tego zwapiłeś?
Ponawiam swoje pytanie o rozpuszczalnosc tej substancji w etanolu. Moze ktos jest w stanie znalezc takie info w necie, bo ja niestety nie potrafie.
Epha rozpuszczalem 2 gramy w setce spirytusu, po dobrym podgrzewaniu roztworu - czyli 20mg etylofenidatu w 1ml etanolu (choc teoretyczna rozpuszczalnosc EPH to nawet 25mg/1ml). Ile tutaj bede potrzebowal alkoholu aby rozpuscic 2g 3-FPH?
W każdym razie masa molowa to 195.2334g/mol, da się na tej podstawie obliczyć rozpuszczalność w etanolu? Może zajmą się tym jakieś tęższe głowy bo ja się nie znam :)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.