Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 42 / / 0
Więc po wizycie u psychiatry dostałam Rexetin i Zomiren. Kazda tabletka rexetinu zawiera 20mg paroksetyny ( co odpowiada 22,76mg półwodzianu chlorowodorku paroksetyny). Czy ktoś z ty obecnych miał styczność z tym lekiem ? Jeśli tak to jaka dawke, jakie były skutki ?

Zachować szczególną ostrożność stosując lek Relaxetin :

* dzieci i młodzież ( od 7 - 17 lat ) - blablabla.... W badaniach klinicznych przeprowadzonych u dzieci i młodzieży leczonych paroksetyną obserwowano zachowania związane z samobójstwem ( próby, myśli samobójcze) oraz wrogość ( przeważnie agresja, wrogie nastawienie wobec otoczenia, przeciwstawianie się i złość).

x_X
Ostatnio zmieniony 25 października 2018 przez misspill, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmiana nazwy topicu.
Jestem oazą spokoju - pierdolonym, kurwa, zajebiście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora...
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Używkowicz pisze:
przydałby mi się ten lek,może fajnie działać
Taaa, chÓja.

Do ćpania ten lek się nie nadaje.

Też dostałem Rexetin od psychiatry, dobry na fobię społeczną, depresję i natręctwa.

Niestety u mnie wywował za dużo efektów ubocznych i dlatego lece teraz na Aurorixie (moklobemid).

ZA TO ZOMIREN MOŻESZ ĆPAĆ. Bo toż jest benzodiazepina - alprazolam :)
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2006 przez codeine, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
[quote="Cmx"]
Siema, wywalili mnie z posredniaka, i niestety nie moge isc do psychiatry. Potrzebuje seroxat bo jestem chory na fobie spoleczna. A na prywatnego nie mam za bardzo kasy ]

Przeciez do psychiatry nie potrzeba skierowania. Poprostu dzwonisz i się zapisujesz.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 429 / 36 / 1
codeine pisze:
Cmx pisze:
Siema, wywalili mnie z posredniaka, i niestety nie moge isc do psychiatry. Potrzebuje seroxat bo jestem chory na fobie spoleczna. A na prywatnego nie mam za bardzo kasy ]

Przeciez do psychiatry nie potrzeba skierowania. Poprostu dzwonisz i się zapisujesz.
Wiem bo juz bylem, ale jak przyjde na wyznaczona godzine to musze miec ze soba kwit z posredniaka, bo inaczej padaczka - nie mam ubezpieczenia bo nie pracuje na legalu ;]

A na prywatnego nie mam kasy... Mam wazniejsze wydatki...
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: fizzzi »
BTW: jak na Ciebie działa Seroxat ? w jakiej dawce go bierzesz ? jakie inne leki zarzywasz ?
Uwaga! Użytkownik fizzzi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 429 / 36 / 1
[quote="fizzzi"]
BTW]

Bardzo dobrze :)

Tylko na efekty musialem czekac ponad 3 tygodnie, biore 30mg dziennie. Innych lekow nie.

//Zaraz biore sie za DXM ;]
  • 8 / / 0
bardzo dobrze to znaczy ?
ja biore 10mg i w sumie mi starcza. Dla mnie 30mg to bardzo duzo.
Ostatnio zmieniony 16 marca 2007 przez fizzzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik fizzzi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 429 / 36 / 1
Znaczy brak fobi - calkowity. ;] po 20mg bylo tez dobrze, ale po 30mg jest super.
  • 429 / 36 / 1
Aha, polecam Paxtin 20 (tabl.powl. 0,02g 30tabl) 35zl odpowiednik generyczny seroxatu (Paroksetyna)

Tanszy 15zl ale dziala tak samo :)

Albo XETANOR (taki sma sklad jak seroxat) 5.5zl w aptece !! najnowszy SSRI
Ostatnio zmieniony 16 marca 2007 przez Wolf_Ghost, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 8 / / 0
Cmx pisze:
Znaczy brak fobi - calkowity. ;] po 20mg bylo tez dobrze, ale po 30mg jest super.
jakich fobii ?
przy tak duzej dawce jakie dzialania niepozadane odczuwasz ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.