Versus pisze: jeśli chodzi Ci o ustawki to powinno to być dozwolone i legalne.Jak obie strony tego chcą i się godzą z ewentualnymi konsekwencjami to czemu nie?
Mamuśka płacząca -mój synek taki grzeczny i nie wiedział, że ożenią mu kosę; uciekał przed złym policjantem i zajebał w słup oświetleniowy, który jakiś "idota" postawił przy ulicy itp, itd....
Versus pisze: niech Pani podziękuje rządowi za to że zamiast budować nowe linie metra albo w godzinach szczytu dokupić wagonów żeby więcej jeździło to wydaje 40 mln na świątynię opatrzności bożej.Więc zanim Pani zagłosuje na PIS czy LPR niech się Pani zastanowi 5 razy bo ja nie głosowałem i mi się zajebiście siedzi na tym krzesełku. ]
Coś w tym jest, choć uprzejme to nie było ;-)
Dziewięć gramów zioła i sześć czystych luf
...
Jak nic nie obczajam ledwo co sie poruszam, bo jestem tak napierdolony...
To juz lepiej niech spisuja mnie i do domu odwioza, a wyrok poczta niech przyjdzie ^_^
Ojciec opowiadał mi, że kiedyś tam w jego miejscowości milicja walczyła z chuliganką i ciągłymi bójkami w taki sposób, że złapani w czasie bójki szli na tydzień do aresztu i nie było ważne, kto zaczął, kto się bił, a kto patrzył. Efekt był bardzo szybki.
Oczywiście teraz jest to niewykonalne (ach te prawa łobuza i obywatela), ale gdyby zamienić areszt na nieuchronną grzywnę…
Idea sądów 24h to szybkie załatwianie drobnych przestępstw pospolitych, a zmasowany atak kiboli na szwadron policji nie uważam za drobne przestępstwo.
sorry moze sie czepiam, dziwny dzisiaj dzien.. ;-)
@innyodinnych
Zauważ jedną rzecz, że jeżeli olejemy sprawę kanarka to każdą inną sprawę o odszkodowanie też możemy olać i uznać za beznadziejną.
O jaa ale to proste, zalozmy partie "damy rade" :-D
yam'teoretyk pisze: I co mi zrobisz jesli mieszkam z rodzicami, ucze sie nie mam legalnych dochodow? Ile takich osob jest... Ilu jezdzi ludzi samochodem bez OC i maja to w dupie , bo nic z nich nie pobierze... Znowu kolo sie zamyka, do roboty nie pojdziesz bo komornik siadzie na dochody szara strefa sie nakreca..
A kto ma definiowac ktore przestepstwo jest drobne, a ktore nie? Popularnosc bedzie wyznacznikiem? Przeciez za wandalizm mozna dostac mniejsze zawiasy jak za posiadanie...
sorry moze sie czepiam, dziwny dzisiaj dzien.. ;-)
Taki kraj? Dlaczego innym się udaje?
Dlaczego nikt za nic nie odpowiada? Ups pomyliłem się, nie wyszło podaję się do dymisji, poproszę odprawę, o tylko
3bańki tak mało, chętnie zajmę nowe stanowisko z ramienia nowej partii...
A idę na spacer, pogoda zajefajna!
Dziewięć gramów zioła i sześć czystych luf
...
powiedzial ze raczej malo prawdopodobne zeby za posiadanie skazali mnie w 24h poniewaz sad w takich sprawach potrzebuje ekspertyze czy ktos jest od tego narkotyku uzalezniony (nie wiem co to zmnienia z prawnegu punktu widzenia jak ktos jest uzalezniony albo nie )
taka ekspertyze musi wydac dwóch psychiatrów i na napisanie jej maja miesiac,
powiedzial ze mozna to napisac w jeden dzien ale bardzo malo prawdopodobne zeby zdazyli podejzanego przebadac, napisac ekspertyzy i dac je do rozpatrzenia przez sad i to wszystko w 24h
wiec sady 24 godzinne zostafmy pijanym rowerzysta :)
pozdro
2 w nocy, wracamy z pubu na warszawskim ursynowie. W drodze na przystanek spalilismy lufe. Gdy czekalismy na kabana zobaczylem jadacy do nas patrol, pomyslalem, ze moze widzieli nas palacych, wiec dla unikniecia przypalu podczas ew. fiskania polozylem pulkownika za przystankiem. Z radiolki wyskoczylo dwoch psow- jeden podszedl do nas, a drugi od razu z latarka zaczal obchodzic przystanek (jak sie pozniej okazalo, uwiecznil mnie wspanialy wynalazek pana Lumiere- kamera), oczywiscie znalazl pakiecik i lufe.
Fuuu nas na komisariat, pies obslugujacy monitoring wskazal mnie jako wyrzucajacego wiec koledzy do domu a ja zostalem 2 dni na dolku. Adwokat poradzil mi zebym przyznal sie do posiadania, skoro maja nagranie, na ktorym "cos" wyrzucam, a na samarze i lufie sa moje odciski palcow. W miedzyczasie mialem tez przeszukanie domu (2ch fiskajacych psow okazalo sie calkiem ludzkimi panami- zamiast przewrocic do gory nogami caly dobytek w domu zajzeli tylko do szuflad w moim pokoju i napisali raport, ze w moim domu nie znaleziono narkotykow ani przyrzadow mogachych sluzyc do ich zazywania) Potem sad. Rozprawa trwala moze z 15 minut, prokurator wnioskowal o umozenie warunkowe, warunek- kurator na 2 lata (rownalo by sie to wyjebaniem mnie ze szkoly, gdyz moja szkola nalezy do tych robiacych testy itd.). Po 5 minutach byl wyrok- umozenie warunkowe, warunek- powstrzymanie sie od uzywania narkotykow przez 2 lata, 300 zl na szpital zdrowia dziecka i 150zl koszty ropzrawy. Najbardziej spodobalo mi sie uzasadnienie wyroku- "marichuana jest narkotykiem tzw. miekkim i bardzo malo szkodliwym dla zdrowia, sad nie widzi wiec powodu do robienia oskarzonemu obciachu (sic!) w postaci kuratora chodzacego po nauczycielach i sasiadach"
Rozmawiajac z psami dowiedzialem sie, ze sprawa za chuliganstwo, posiadanie niewielkich ilosci etc. moze nie odbyc sie w trybie przyspieszonym tylko jezeli podpiszesz oswiadczenie, ze leczysz sie psychiatrycznie/z alkoholizmu/z narkomanii, z tym, ze istnieje wtedy ryzyko skazania cie przez sad na przymusowe leczenie, gdzie nie jest zbyt przyjemnie.
Mialem tez okazje byc w centrum monitoringu na dzielnice ursynow (by obejzec moj "wystep"). Powiem wam, ze kamer jest naprawde w chuj wiec pilnujcie sie
pozdro
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kateryna_wakarowa.jpg)
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie
21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/boaguys.jpg)
Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje
Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/niemcycrack.jpg)
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet
Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.