Lek na rozluźnienie mięśni, spastyczność (to samo zastosowanie co baklofen).
Raczej nie ma co się spodziewać krzyków euforii po tym , ale relaks jak najbardziej może wystąpić.
I co dosyc ważne jest też silnym lekiem nasennym, działa też trochę przeciwbólowo.
Wydaje mi się , że bez recepty idzie to dostać tak samo jak baklofen.
Jakby ktoś przesadził to atipamezol odwrotnie działa do tizanidyny, czyli znosi objawy (tak jak nalokson na opiaty)
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
hess pisze:Podobno jest mocno nasenny w dawkach powyżej 4mg, prawda?
Prawda, mnie 2-3 tabsy usypiały, po przebudzeniu minimalna zmułka. Sen w dzień trwa krótko, ok. 3-4h. Na noc nie brałem.
0 efekt rekreacyjny - prawda.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.