Co wy piszecie o jakichś chemicznych środkach! Kto to potem będzie palił?
Jest zajebiaszcza metoda łanhandredprocent natural - OSET OZDOBNY
[ external image ]
Wystarczy 5 "główek" tego ostu dookoła łodyżki przywiązać nitką przy ziemi i już żaden ślimaczek nie przejdzie - one po prostu nie mogą przejść po czymś takim co ma mase ostrych kolców.
Oset ten to chwast, ale i roślinka ozdobna - można zakosić babci z suchych bukietów :-D albo znaleźć na jakiejś łączce.
Mi jeden ślimak prawie zeżarł całą roślinkę z liści, ale w pore zabezpieczyłam i potem zero problemów.
Tyle, że moją plantacje namierzyli niebiescy chłopcy i i tak nie będę miała palonka :-( ale może komuś się uda.
więcej linków:
http://s3.flog.pl/media/foto/883406_oset-ozdobny.jpg
http://img1.garnek.pl/a.garnek.pl/010/4 ... y-oset.jpg
ProLudi pisze:Najlepszy sposób na ślimaki to postrzępienie waty stalowej i obłożenie nią dokładnie łodygi
Testowałeś ten sposób czy zasłyszałeś gdzieś tylko ? IMO brzmi jak coś totalnie nieskutecznego
Ignis pisze:Wartosći odżywczych :emo:
Testowałeś ten sposób czy zasłyszałeś gdzieś tylko ? IMO brzmi jak coś totalnie nieskutecznego
U mnie w ogródkach też były sypane tłuczone skorupki ale skurwiele sobie po nich łaziły, dlatego też podaje w wątpliwość skuteczność tej metody. Jak bardzo gęsto i w jakiej odległości od roślin sypiesz te skorupki ?
ja mam inny pomysł - przez kilka dni zbierałem te małe obślizgłe skurwysyny, teraz się czyszczą, a za 1-2 dni je zjem... z rozwalonych ślimaczych skorupek ułożę pierścienie wokół roślinek
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.