Co wy piszecie o jakichś chemicznych środkach! Kto to potem będzie palił?
Jest zajebiaszcza metoda łanhandredprocent natural - OSET OZDOBNY
[ external image ]
Wystarczy 5 "główek" tego ostu dookoła łodyżki przywiązać nitką przy ziemi i już żaden ślimaczek nie przejdzie - one po prostu nie mogą przejść po czymś takim co ma mase ostrych kolców.
Oset ten to chwast, ale i roślinka ozdobna - można zakosić babci z suchych bukietów :-D albo znaleźć na jakiejś łączce.
Mi jeden ślimak prawie zeżarł całą roślinkę z liści, ale w pore zabezpieczyłam i potem zero problemów.
Tyle, że moją plantacje namierzyli niebiescy chłopcy i i tak nie będę miała palonka :-( ale może komuś się uda.
więcej linków:
http://s3.flog.pl/media/foto/883406_oset-ozdobny.jpg
http://img1.garnek.pl/a.garnek.pl/010/4 ... y-oset.jpg
ProLudi pisze:Najlepszy sposób na ślimaki to postrzępienie waty stalowej i obłożenie nią dokładnie łodygi
Testowałeś ten sposób czy zasłyszałeś gdzieś tylko ? IMO brzmi jak coś totalnie nieskutecznego
Ignis pisze:Wartosći odżywczych :emo:
Testowałeś ten sposób czy zasłyszałeś gdzieś tylko ? IMO brzmi jak coś totalnie nieskutecznego
U mnie w ogródkach też były sypane tłuczone skorupki ale skurwiele sobie po nich łaziły, dlatego też podaje w wątpliwość skuteczność tej metody. Jak bardzo gęsto i w jakiej odległości od roślin sypiesz te skorupki ?
ja mam inny pomysł - przez kilka dni zbierałem te małe obślizgłe skurwysyny, teraz się czyszczą, a za 1-2 dni je zjem... z rozwalonych ślimaczych skorupek ułożę pierścienie wokół roślinek
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.