Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 36 / / 0
Pojechałeś z tą z biedry :) ja ostatnio w chwili natchnienia kupiłem gówno z Lidla - "Red Eclipse first". Pachnie fatalnie, smak jeszcze gorszy - a zapach kawy z rana to jedna z rzeczy które uwielbiam. Przy tej kawie tak nie jest .
  • 251 / / 0
dla mnie number one obecnie - tylko prima finezja ! :*)
w nierównej walce zginęło państwo Zulusów
  • 381 / 11 / 0
Mi ostatnio strasznie podchodzi Jacobs Kronung, chociaż jak kupiłem i zalałem to była straszna, ale po kilku razach jest świetna a inne są straszne ;p
Anaboliczny dżentelmen.
  • 6 / / 0
Mi zdecydowanie najlepiej wchodzi Lavazza Gold, jako jedyna nie ma dominującego kwaskowatego aromatu
  • 3523 / 52 / 0
Jakie wolicie, rozpuszczalne czy parzone?JA dzisiaj ojebałem tyle kawy,że aż rzygać mi się chce :kotz:
  • 45 / / 0
Nie jestem wysublimowanym kawoszem, zadowole sie zwykla kawa rozpuszczalna. Czyli cos jak nescafe itp. Natomiast kupilem ostatnio "Cafe Special", chyba tak to sie nazywalo, praktcznie najtansza mozliwa kawa z kofeina. Chyba 5-6zl za 100g. I nie widze zadnej roznicy w smaku czy dzialaniu w stosunku do 2x drozszej konkurencji, polecam sprobowac.
Uwaga! Użytkownik boneless nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 1 / 0
Mielona Arabica królem jest!
Uwaga! Użytkownik suchysuchy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1676 / 106 / 0
W moim wypadku tylko i wyłącznie espresso.
W robocie mamy z automatu, gdzie dostać do zaparzenia ? pewnie w markecie ale zawsze zapominam sprawdzic.
Heh
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 74 / / 0
Ta cała jak wy to nazywacie kawa naprawdę w czymś pomaga?
Piłem kilka razy, i w ogóle na mnie nie zadziałała...
Ze 2x nawet sypana z 4 łyżeczek, i nadal nic..
Jak to jest, że na jednych kawa działa, a na innych nie?
Na niektórych nie działa, bo tolerka, od kilku lat kawa co rano, to już uzależnienie..
Ale ja tolerancje mam zerową, a po wypiciu kawy czuje się tak samo jak przed.
Barba crescit, caput nescit
  • 1676 / 106 / 0
jak sie spodziewasz mega korby i wywalenia z butów to logiczne ze nie dziala...
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.