Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 755 / 19 / 0
http://www.sendspace.com/file/i83yvr

soundtrack z kill bill 1

kradnij kradnij kradnij kradnij kradnij to ale potem skasuj, bo policja cie zlapie :)
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 40 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Sen »
Dla mnie nie ma nic lepszego na tripa niż Brian Eno np. Ambient 1- Music for airports. Na DXM niezłe mogą być niektore kawałki Moby'ego, lub Mystical Sun. Do grzbybków, czy LSD dobrym dodatkiem jest trochę bardziej dynamiczna muzyka elektroniczna, np. Infected Mushroom.
Uwaga! Użytkownik Sen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacoos »
Tak, tak... Brian Eno kolejny z przekozaków... Ja osobiście polecam album Another Day On Earth... szczególnie kawałek "A long way down" pamiętam, że utwór ten zniszczył mnie kiedy siedziałem już w domku a LSD jeszcze delikatnie miażdżyło moje ciało... po prostu niezapomniane doznania...:-D
ADIT: macie tutaj http://s005.wyslijto.pl/index.php?file_ ... 8898253039
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2007 przez jacoos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: genaro »
Infected Mushroom -taak, to muzyka która ma w sobie coś takiego, że prawie wszystkim pasuje - mój faworyt - never ever land. A polecam tez Paula Oakenfolda, w szczególności pierwsza płyte "New York" - zapuściłem podczas wyjąktowo dalekiej podróży z ayahuascą i dotąd jak to słysze to mnie wykręca :D
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacoos »
[quote="genaro"]
...A polecam tez Paula Oakenfolda, w szczególności pierwsza płyte "New York" - zapuściłem podczas wyjąktowo dalekiej podróży z Ayahuascą i dotąd jak to słysze to mnie wykręca ]

Ja już mowa o starym Oakenfoldzie to coś mam... może już słyszałeś, a może nie... w każdym bądź razie klasyk goa... Enjoy :cool: Essential Mix 1994.12.18 - Paul Oakenfold, The Goa Mix
  • 3251 / 359 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Shpongle to klasyka, mój kumpel najlepszy trip na dxm mial na shponglach, ja polecam równiez psychorap z 1 k44 (do trawy) i najnowsze koli, projektor czy pokahontaz (do tryptamin szczególnie), do dxm coś mrocznego (amon tobin). Po tripie salbiovym mozna posluchac czegos czego sie bie sluchalo nigdy wczesniej - to tez fajna sprawa.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 76 / / 0
Amon Tobin... definitywnie do psychdelików....
Foley Room - ta płyta urwała mi łeb i wyrzuciła go gdzieś... no właśnie gdzie...
Kitchen Sink... jak słucham tego kawałka to czuję że się skurczyłem i jestem zgrzybioną mrówką, łażę po swoim domu i odwiedzam w nim... kuchnię... tylko skąd wzięły się w niej zakurzone słoiki pokryte pajęczynami?
Serio!!!
Szarańcza!
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: _robek_ »
GhostOfTheSun pisze:
Amon Tobin... definitywnie do psychdelików....
Foley Room - ta płyta urwała mi łeb i wyrzuciła go gdzieś... no właśnie gdzie...
Kitchen Sink... jak słucham tego kawałka to czuję że się skurczyłem i jestem zgrzybioną mrówką, łażę po swoim domu i odwiedzam w nim... kuchnię... tylko skąd wzięły się w niej zakurzone słoiki pokryte pajęczynami?
Serio!!!
heh, wiem o czym mówisz, kiedy pierwszy raz spróbowałem kartona, to przez pierwsze 6 godzin w kółko ten album-mrrrrrrr :)
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
Dead Can Dance: ilość instrumentów i rozmaitość dźwięków niesamowicie działa
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 413 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adm »
Na DXM najlepsza jest muzyka Depche Mode-mocno elektronicza,duża ilość różnorodnych dżwięków,ostro wkręcająca,dodatkowo dobre teksty.
ODPOWIEDZ
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.