soundtrack z kill bill 1
kradnij kradnij kradnij kradnij kradnij to ale potem skasuj, bo policja cie zlapie :)
ADIT: macie tutaj http://s005.wyslijto.pl/index.php?file_ ... 8898253039
...A polecam tez Paula Oakenfolda, w szczególności pierwsza płyte "New York" - zapuściłem podczas wyjąktowo dalekiej podróży z Ayahuascą i dotąd jak to słysze to mnie wykręca ]
Ja już mowa o starym Oakenfoldzie to coś mam... może już słyszałeś, a może nie... w każdym bądź razie klasyk goa... Enjoy
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Foley Room - ta płyta urwała mi łeb i wyrzuciła go gdzieś... no właśnie gdzie...
Kitchen Sink... jak słucham tego kawałka to czuję że się skurczyłem i jestem zgrzybioną mrówką, łażę po swoim domu i odwiedzam w nim... kuchnię... tylko skąd wzięły się w niej zakurzone słoiki pokryte pajęczynami?
Serio!!!
GhostOfTheSun pisze: Amon Tobin... definitywnie do psychdelików....
Foley Room - ta płyta urwała mi łeb i wyrzuciła go gdzieś... no właśnie gdzie...
Kitchen Sink... jak słucham tego kawałka to czuję że się skurczyłem i jestem zgrzybioną mrówką, łażę po swoim domu i odwiedzam w nim... kuchnię... tylko skąd wzięły się w niej zakurzone słoiki pokryte pajęczynami?
Serio!!!
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.