Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 78 / 8 / 0
Trypek pisze:
Witam,
pierwszy post jeszcze nie wiem czy w dobrym dziale...

Mianowicie zamówiłem sobie etylofenidat z braku wiary że uda mi sie ugrać metylofenidat.
Jakie było moje zdziwienie gdy lekarz postanowił zapisać mi Concerte 36mg.
I tu moje pytanie:
Na czym bardziej opłaca się jechać do nauki? Z tego co wyczytałem Concerta da mi kopa na cały dzień(ale kosztuje 150zł...)

I jeszcze jak będę jechał na tym równy tydzień to czy muszę robić przerwę żeby zarzucić na drugi/trzeci dzień NBOMe? (będzie tolerancja jakaś?)

Dodam że od miesiąca biore piracetam.
polska concerta (i medikinet też) to najbardziej spartaczona forma metylofenidatu ze względu na przedłużony okres uwalniania. Dlatego zanim zmarnujesz ten cenny, deficytowy stymulant to przed zażyciem zgnieć i dokładnie rozetrzyj tabletkę. Szybko się przekonasz ze zażywany w ten sposób metylo jest o niebo bardziej energetyczny i w większym stopniu polepsza koncentracje, motywacje. Faktem jest ze będzie działał krócej ale to przełoży się także na mniejsza tolerancje
  • 336 / 4 / 0
A jak szybko rośnie tolerka na etylo i jak szybko spada? Zakładając, że zrobiłem 1.5 g worek to ile przerwy teraz zrobic?

Ps. Co myślicie o podaniu etylo IV?
  • 320 / 5 / 0
Jak szybko EPH rozkłada się w roztworze wodnym/alkoholowym?
  • 425 / 3 / 0
Bardzo polecam ten związek do pracy umysłowej. Moją standardową dawką jest 25mg - ulubiona forma administracji - dać połowę dawki pod język, trzymać 10 minut, przełknąć, poczekać 10-15 minut, reszta w nos. Mój sort jest żrący dla nosa w małym stopniu, nie odczuwam po nim pobudzenia fizycznego ani rozdrażnienia. Parę szczurów próbowało, jeden niezadowolony, z 5-7 zadowolonych. Jest zauważalne podniesienie samopoczucia, uczucie lekkości, czystości umysłu, wrażenie "będę geniuszem". Przy takim dawkowaniu moc nie jest wcale taka mała, a nie odczuwam żadnego zejścia. Jeszcze raz polecam :)
"Sprawdź czy to 3meopcp, o ile potrafisz zrobic to inaczej niż poprzez walnięcie iv"
  • 78 / 8 / 0
Bizon pisze:
Jak szybko eph rozkłada się w roztworze wodnym/alkoholowym?
Na podstawie własnych obserwacji moge stwierdzic ze w r-re spirytusowym EPH jest wyjątkowo stabilny. Swój przechowywałem w takiej postaci ponad pół roku i nie stracił ani % ze swojej mocy

co do roztworu wodnego to nie wiem, nigdy go w taki sposób nie trzymałem.
  • 1709 / 11 / 0
Występują jakieś niebezpieczne interakcje z trójcyklicznymi lekami przeciwdepresyjnymi?
  • 1959 / 56 / 0
TLPD w miarę bezpiecznie można używać. Jedyny mankament to tachykardia, z powodu podwójnego działania na układ noradrenergiczny zarówno EPH jak i TLPD (SNRI).
Boloxxx pisze:
Ps. Co myślicie o podaniu etylo IV?
Nic przyjemnego, jedna z gorszych substancji do celów rozrywkowych. W czasach kiedy założyłem ten wątek to próbowałem parę razy po ~150mg IV. Zjazd masakra. Poszukaj, znajdziesz więcej opinii.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 1709 / 11 / 0
Jeszcze jedno, mój sort to puder, bardzo klejący się. Czyli kiepski? Nie wiem jak dawkować, na razie zachowawczo po trochu ;-)
Jakbym w końcu przesadził to mam benzo w zapasie na wszelki wypadek.

EDIT: przy sniffie nie czuć jakiegoś dyskomfortu w nosie.

Scalono
| 13 |

Ze 3 lata a może więcej (nie pamiętam już) nie miałem styczności z etylo i to co dostałem to jakaś lipa, przerobiłem pół grama w prawie dwa dni (w nocy spałem dzięki benzo) i dobre to jest jedynie na zaparcia albo by zwiększyć sobie ciśnienie ;-) U mnie puls skacze od 116 do ponad 140 (a ze dwa razy prawie 160 miałem) a z tego co czytam Wam tak nie podnosi. Co do efektów pozytywnych to godzinka lepszego nastroju z lekkim pobudzeniem. No i jest ciśnienie na dorzutke już po 2 godzinach, nawet niecałych...

Nawet nie wiem kiedy ten etylofenidat zamówiłem, pewnie jak byłem ostatnio w krótkim ciągu na benzo i zapomniałem (kilka dni temu otwieram skrzynke a tam dziwnie pulchna paczuszka ;-)) Nawet nie wiem skąd zamawiałem bo się nie moge doszukać po mailach. W środku taka srebrne opakowanie jak u większości vendorów, wyglądało mniej więcej tak
[ external image ]
Więc wydaje się, że nie jakiś lipny vendor.
Tylko, że kreski z początku zachowawczo a potem coraz dłuższe, większe i tęższe ;] i tak średnio duża krecha co 3 do max 4h.
Nie wiem co o tym myśleć.
Ten puls mi tu nie pasuje, kiedyś jak to miałem to tego nie było by średnio był na poziomie 130-140 (jak podskakuje do 160 to ratuje się dużo benzo). Pewnie gdyby nie ten puls to bym wciągał kreski dwa razy dłuższe...

Captopril na nadciśnienie można bez obaw brać?

I jak myślicie? Etylo czy coś innego? tylko co?

EDIT: może na takie nijakie działanie ma wpływ, że niecałe dwa tygodnie temu 3 doby ketoniłem na pente i apvp? Po których prawie tydzień miałem jakiegoś brain foga i ciągle spałem ;-)
  • 2873 / 298 / 0
Etylo może powodować wzrost ciśnienia jak większość stymulantów i tak, na nadciśnienie captopril albo ewentualnie dobrze się suplementować dużymi dawkami potasu i magnezu ale to raczej o tym trzeba pamiętać przed zapodaniem etylo - ja tak robię.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 1709 / 11 / 0
Pytałem o Captopril nie bez powodu (przy ketonach takie rzeczy niewskazane a już napewno nie beta-blokery typu propranolol).
Czyli spokojnie brać?
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.