Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
slu pisze:
powiedzialem, ze nie jest to tak, ze uzalezniony przychodzi do miejsca gdzie mu daja zastrzyk i moze sluchac muzyki przy kazdzidelka, ale, ze to sie dzieje sie to w warunkach klinicznych - pod kontrola medyczna i nie jest to przyjemnosc, ale uzaleznienie
Fakt, nie usłyszalem "(...)to nie jest tak, że (fragment o kadzidełkach)" ;-) Ale pomysł i tak jest bardzo dobry. Gdzieś słyszałem, nie wiem na ile to prawda, ze większośc przypadków smierci od heroiny jest spowodowana brakiem higieny przy iniekcji. W warunkach klinicznych nie ma szans ani na zakażenie, ani na przedawkowanie, ani na przyjemnośc.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 134 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Towarzysz X »
Wyjebali cie z pracy? Ciekawi mnie co to byla za praca i co za idioci tam byli?

Ogólnie bardzo dobra robota, myślę, że jest na prawde dużo ludzi którzy was popierają. Niestety pewnie wiekszość(tak jak np ja) nie ma kasy ani czasu żeby jeździć do wawy na zjazdy.

PS. Może to wynika z mojego niedoinformowania, ale nie slyszałem o spotkaniach np. w poznaniu (no dobra raz był piknik kanaby), wroclawiu czy innych duzych miastach, a takie cos na pewno by sie przydało, bo są ludzie chętni do współpracy, ale nie ma jakiejś odgórnej akcji żeby ich wszystkich skupić w różnych miastach.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sfer »
a jak ktoś będzie miał wydziaranego liścia na ramieniu to co, ręke mu ujebią? giertych i cała ta świta ostro jadą.. np. matura z religii.

slu, powiedz, jak my, szarzy ludkowie możemy poradzić tej chujowej sytuacji..wskaż drogę a na pewno wielu pójdzie w twoje ślady.

wielka moc do CIEBIE slu
Uwaga! Użytkownik sfer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: snorri »
Żyjemy w społeczeństwie gdzie gro osób jest starszych, ich jest najciężej przekonać że mj nie jest narkotykiem który wpędzi cie do grobu. Jak czasami moja babcia zacznie temat drugów, to aż mi się głupio robi, że ludzie są tak zamknięci ("bo narkotyki są złe, i od nich się umiera"). W Polsce za dużo jest osób dla których mj=heroina, nie odróżniają miękkich od twardych, smutne ale prawdziwe, daleko nam jeszcze do Holandii, może za pare lat...

Kiedy będziemy mogli usiąść na ławeczce w parku i na legalu spalić jointa, kupić spokojnie fifkę (nie lubię tego spojrzenia kioskarki <_< )??

Za dużo ciemnoty wśród nas... może za 10 lat... :'(

peace
honesty is everything.
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
snorri pisze:
Kiedy będziemy mogli usiąść na ławeczce w parku i na legalu spalić jointa
AFAIR nawet w Holandii takie coś nie jest legalne ;)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 121 / 1 / 0
Night Garden pisze:
AFAIR nawet w Holandii takie coś nie jest legalne ;)
legalne nie jest, ale jak cie przylapia to nie robia ci wjazdu na chate i posiadowy na dołku :]
...i ty zostaniesz indianinem!
  • 121 / / 0
Nieprzeczytany post autor: slu »
hmm, technicznie to coffeshopy tez nie sa legalne, chodzi o tak zwana tolerancje...

nikt ci nie bedzie robil problemow za to ze siedzisz w parku i palisz jointa, juz predzej jak bys sie obnosil z tym po ulicach. Sam przesiadywalem w parku w amsterdamie z laptopem calymi dniami ;)

szybciej bedziesz mial problem za picie alkoholu w miejscach publicznych, niz za zapalenie sobie splifa
[b]Przynosimy pokój w wojnie z narkotykami - [url]http://drugpolicy.pl[/url][/b]
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: herbman »
Kanaba odwala kawał dobrej roboty!!!
A co do zmian w naszym pięknym kraju... Nie dziwię się,że niektórzy nie wierzą, że cokolwiek może być lepiej jak patrzą na tych imbecyli przy władzy. Ale musimy wierzyć, że jednak, to się może zmienić. Dużo zależy od nas. To takie typowe polskie podejście: potrafimy tylko narzekać i marudzić. A jak mamy szansę coś zrobić to siedzimy z założonymi rękami bo "to i tak nic nie da". Prawda jest taka, że to właśnie dlatego w tym kraju jest jak jest. W końcu co by nie było to jest demokracja i mamy wpływ na to kto jest u władzy. Może nie każdy z osobna, ale grupa ma dużą większą siłę... Dlatego potrzebne są organizacje typu KANABA. Jeśli chodzi o świadomość społeczeństwa, no cóż różnie z tym jest, ale to też na pewno idzie w dobrym kierunku. W naszym pokoleniu już jest z tym o niebo lepiej. A czas płynie, mochery wymierają...
Moim zdaniem podstawowym błędem merytorycznym w edukacji narkotykowej jest wrzucanie wszystkiego do jednego worka. Ktoś kiedyś nazwał narkotykami substancje, które nie mają, ze sobą nic wspólnego. Bo co ma wspólnego marihuana z heroiną, czy speedem? I teraz ktoś, kto nigdy niczego nie próbował słyszy słowo "narkotyk" i od razu ma skojarzenie, że to zabija, mega uzależnia i w ogóle...
Arturowi życzę powodzenia w walce z ciemnotą!. Sam się chętnie przyłączę. Choć jak, ktoś powiedział nie każdy ma czas i kasę jechać do Wawy, dlatego powinno być więcej akcji w poszczególnych większych miastach Polski. Ja do Krakowa z chęcią bym się przejechał:)
don't worry, be happy!:)
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Aaaa, czyli to slu jest tym dziwnym człowiekiem, który w Rozmowach w toku gadał bzdury o chemizowanej trawce. "Skun warszawski", taaaak z tego była beka :D
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Ano coś było ;-)
Jest chyba gdzieś w necie ten odcinek jeszcze.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...