Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2652 / 382 / 0
nie łudzę się złotko, teoretyzuję. Zdziwiłabym się mocno gdybym za te 10-15lat żyła tak jak teraz, bez większego uszczerbku na zdrowiu i spełnionych marzeniach, osiągniętych celach, trochę to wszystko wygórowane jak na opiowraka, ale ten jebany świat jest tak nieprzewidywalny, że wszystkiego się mogę spodziewać
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Cześć. Dziś jest ten dzień i był wczoraj i tak co drugi dzień. Jestem załamany i w ogóle myślę dużo o tym co straciłem i co jeszcze mogę stracić. Powinienem szukać pracy bo od miesiąca jestem bezrobotny a zamiast szukać jej to szukam pani heli . Żenada, czuję się jak śmieć, nic nie warty wrak człowieka. Mam wspaniałą żonę która o niczym nie wie. Nawet sie nie domyśla kurwa będę miał dziecko w przyszłym roku a ja pale ta suke jak jebany idiota . Chciałbym obudzić sie bez tych myśli jak załatwić skąd wziąć kasę i ta jebana tułaczka za towarem . Gdybym chociaż część tego wysiłku włożył w szukanie roboty . To tak odkładam z dnia na dzień. Kobieta się dowie to nieuniknione w sumie to chcę jej to powiedzieć poprosić by pomogła ale wiem co to będzie . Będzie koniec koniec wszystkiego , zostawi mnie a ja już stracę cały sens ostatni cel dla którego można jeszcze rzucić. Nie mogę iść do szpitala ani na żaden detox bo nie mogę. Muszę zrobić to w domu po cichu w tajemnicy co jest trudne. Matka moja wie i jest załamana bo dołączyłem do brata o nim też wie od początku. Wstyd mi za siebie za to co zrobiłem a czego nie . Najdłużej wytrzymałem 3dni kurwa śmieszne co to jest 3dni . Wstyd wstyd i pogłębiający się strach to co dostałem od pani heli . Czy warto za tą błogość tyle płacić i wszystko stracić. Niech każdy sam oceni
  • 714 / 45 / 0
helstoper pisze:
Nie mogę iść do szpitala ani na żaden detox bo nie mogę.
To zdanie mówi więcej niż tysiąc słów.
  • 1534 / 204 / 0
Krótko: zacząć kurację redukcyjną, co dzien zmniejszać dawke o 5% procent i da się wyjść. Zaciąć zęby i spiąć poślady. Da radę, mówię z doświadczenia.
A że wróciłem kiedyś tam, do tej zgubnej zabawy, to zupełnie inna sprawa.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 179 / 9 / 0
Mój dzień, w którym przekląłem opio to ten kiedy uświadomiłem sobie, że pakowanie się w to było najgorszym pomysłem w moim życiu. Kiedy zaczynałem przygodę z tymi substancjami wiedziałem, że w moim przyszłym zawodzie będę miał duże trudności z opanowaniem mojego nałogu. Z racji wykonywanego przeze mnie profesji dostęp do opioidów jest bardzo łatwy, i chociaż powoli z tego wychodzę nadal po tylu latach mam obawy, że i tak popłynę.
  • 425 / 33 / 0
A jaki to zawód jeśli można? Bliżej farmacji czy medycyny?
  • 5 / / 0
Trochę zbiłem tolerkę z dwóch ćwiar na pół ćwieka na dobę. Staram się łapać pare buchów tak 4-5 i zostawiam resztę na popołudnie ciężko bo chce się wypalić więcej ale tak zawsze jest . Złapię jeszcze jednego co się stanie potem następny i tak dalej aż niema ćwieka. Walczyć trzeba z samym sobą. Ze trzy dni tak popale po pół ćwiartki a potem spróbuje odstawić całkowicie i może się uda . Czytałem że trzeba dużo pić dużo witamin brać i że napar z rumianku pomaga aż się zdziwiłem. Bezsenność mnie przeraża ciekawe ile dni się utrzymuje. Może mj zajarać przed snem może coś pomoże. Zobaczymy . Dzieki S.D. Za podpowiedź jesteś już weteranem z tego co widzę wiec twoje rady są sprawdzone . Staram się myśleć ze jeżeli ci co pukali od paru lat dają radę przestać to czemu ja miałbym nie dać rady a palę od roku o doszedłem do połówki dziennie. Mój brat pali nawet 4 ćwieki dziennie i potrafi odpocząć kilka dni . Lecz niestety tylko kilka dni wytrzymuje a w tym czasie oporowo pali mj . Ja też tak spróbuje mj konsola i może jakoś wyjdę. Pozdrawiam wszystkich
  • 1534 / 204 / 0
Aha, a na sen mocny napar z melisy (to nie żart) i postaraj się o baclofen w tab 25mg, dzienna dawka jak dla mnie 50mg. Dosyć łatwy do wyciągnięcia od lekarzy, zwłaszcza gdy miało się jakiś uraz skutkujący nadmiernym napięciem mięśni,
Lek ten jest b. tani.
P.S. I nie schodż za szybko z dawek max. 10% dziennie, co jest już trochę trudne. Gdy będziesz próbował za szybko, to cały system redukcji Ci w pewnym momencie pierdolnie i wyćpasz całą ćwiarę
Tak trochę Ci zazdroszczę Twojego poziomu wjebania, w tej polskiej ćwiarze jak jest 15%, czyli 37,5mg hery to cud, ja często przerabiam 200 - 300mg majki na herę, co przy wydajności min 75% daje 150 - 225mg hery i walę to max na dwa razy, czasami na raz.
Nie chcę Cię namawiać, ale w Twojej sytuacji finansowej (jak pisałeś, nie za dobra) przeszedłbym na podawanie i.v. Łatwiej ustalać redukcję no i mniej wydasz na towar, a i tak jesteś wjebany.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 179 / 9 / 0
A jaki to zawód jeśli można? Bliżej farmacji czy medycyny?
Z wiadomych względów nie mogę powiedzieć otwarcie czym się zajmuję, ale bliżej mi do medycyny niż np. pielęgniarkom i ratownikom medycznym. Więc samemu można to wydedukować ;-) .
Co ciekawe miałem też epizod farmaceutyczny (studia jakiś czas), ale to nie było to. Na całe szczęście nie biorę już jakiś okres i myślę, że wytrzymam. Powoli wychodzę na prostą. Wiem jednak, że uzależnienie to problem na całe życie.
  • 5 / / 0
S. D. Nie przerzucę się na iv teraz leci drugi dzień na sucho tzn wczoraj rano złapałem ze 4 buchy ale nic na wieczór i spałem ze 4 godziny . Dobre i to , ciekawe jak dziś będzie ze spaniem pewnie mogę pomarzyć . Postaram się dziś wytrwać dla siebie i rodziny . Zobaczymy jak wyjdzie pozdro dla próbujących dla walczących
ODPOWIEDZ
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.