Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 96 / 1 / 0
Mieliście jakieś wizje lub halucynacje po czyścicielu? Podzielcie się.
  • 322 / 2 / 0
To jest to możliwe? Bo jakoś nie wydaje mi się by GBL solo był w stanie to wywołać.
W czerwonej tabletce było DMT z IMAO, a w niebieskiej końska dawska GHB. Dobrze wybrałeś, Neo.
  • 187 / 1 / 0
Ja zauważyłem jedynie rozmazujący się obraz po większych dawkach. Nasilało się to, kiedy chciałem coś przeczytać :p
  • 385 / 7 / 0
O jak zabawnie zobaczyć taki temat.
Otóż tak, po cokolwiek lekkomyślnym wyzerowaniu butli od jednego z ostatnio popularnie sprawdzanych vendorów (tego gdzie w butlach znajdował się składnik X, nad którym debatowali najwybitniejsi chemicy, fizycy i automechanicy hyperka), gdzie cokolwiek gblem-nie-będące przez cały ten czas w szafce musiało zbierać się na dnie butelki, po paru godzinach zacząłem czuć się dziwnie - słabo, mdłości, ale przede wszystkim narastające omamy i paranoja - ruszające się cienie w granicach pola widzenia, wyginające się faktury na ścianach, czy meblach. Ale może to tylko ja.
  • 680 / 43 / 0
Czasem jak przesadzilam z dawką (ale nie na tyle by zasnąć) to mialam delikatne oevy.
I have only two emotions
careful fear and dead devotion
I can't get the balance right
with all my marbles in the fight
I see all the ones I went for
all the things I had it in for
I won't cry until I hear
because I was not supposed to be here.
  • 96 / 1 / 0
Brany w ciągu wywołuje a na zjeździe to już na pewno, ja widziałem min. przeróżne wzory na moim dywanie i firanie czy kolorowe jakby herby na chodniku. No i halucynacje słuchowe
  • 77 / 3 / 0
Po tym śmierdzącym sorcie nie uświadczyłem żadnych nieprzyjemnych dolegliwości. Po czwartym dniu walenia pojawiają się walory smakowe :D
Przy większych dawkach, takich podchodzących pod sen, mam za to ciekawe CEVy. Takie neonowe, obrazowe, wizyjne.
Nie mówiąc już o snach, bo co noc mam film akcji przeplatany z dramatem psychologicznymi i ostrym erotykiem.
  • 934 / 12 / 0
Jeden ze znajomych podczas wszystkich swoich odstawień GBL miewał bardzo mocne halucynacje, podczas ostatniego kiedy kończył paroletni ciąg, pamięta że pierwszego dnia jeszcze było ok ale w przeciągu dwóch kolejnych doszedł do stanu kiedy już nie byłw stanie rozróznićrzeczywistości od halucynacji, kolejny dzień już bez świadomości po którym to rodzina już się zorientowała ze nie ma kontaktu i totalnie w innym swiecie i tylko cos bez sensu bełkotał, zabrali go do szpitala i tam dopiero po jakiś3 dniach odzyskał świadomosc. Spędził łacznie w szpitalu i na detoksie miesiąc, same halucynacje trwały tydzień :scared:
  • 934 / 12 / 0
Jeden ze znajomych podczas wszystkich swoich odstawień GBL miewał bardzo mocne halucynacje, podczas ostatniego kiedy kończył paroletni ciąg, pamięta że pierwszego dnia jeszcze było ok ale w przeciągu dwóch kolejnych doszedł do stanu kiedy już nie byłw stanie rozróznićrzeczywistości od halucynacji, kolejny dzień już bez świadomości po którym to rodzina już się zorientowała ze nie ma kontaktu i totalnie w innym swiecie i tylko cos bez sensu bełkotał, zabrali go do szpitala i tam dopiero po jakiś3 dniach odzyskał świadomosc. Spędził łacznie w szpitalu i na detoksie miesiąc, same halucynacje trwał
  • 1205 / 10 / 0
Nie no ja nawet dawkując ilości z trzema cyframi na dobe nie uświadczyłem oevów czy cevów... paranoje i stany lękowe owszem, wrażenie, że ktoś mnie obserwuje albo rusza sie także....
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.