Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Otóż tak, po cokolwiek lekkomyślnym wyzerowaniu butli od jednego z ostatnio popularnie sprawdzanych vendorów (tego gdzie w butlach znajdował się składnik X, nad którym debatowali najwybitniejsi chemicy, fizycy i automechanicy hyperka), gdzie cokolwiek gblem-nie-będące przez cały ten czas w szafce musiało zbierać się na dnie butelki, po paru godzinach zacząłem czuć się dziwnie - słabo, mdłości, ale przede wszystkim narastające omamy i paranoja - ruszające się cienie w granicach pola widzenia, wyginające się faktury na ścianach, czy meblach. Ale może to tylko ja.
Przy większych dawkach, takich podchodzących pod sen, mam za to ciekawe CEVy. Takie neonowe, obrazowe, wizyjne.
Nie mówiąc już o snach, bo co noc mam film akcji przeplatany z dramatem psychologicznymi i ostrym erotykiem.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.