Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 1513 / 26 / 0
Może się trochę rozpędzamy o 2c-p ale... Nie czułem zbytnio wjazdu na żyły przy dawkach 8-9mg choć może nikł pośród innych efektów. Tak czy inaczej niecałą godzinę temu 2mg wrzuciłem, na razie poranne placebo.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 83 / 1 / 0
FajnieJest pisze:
Zgadzam się, jeśli się ma wybierać między rekreacyjnym użytkiem mj/alko w weekendy to tylko alkohol. Kac trzyma tylko przez ranek a łączne efekty mj przez 48h+, w tym amotywacja, rozleniwienie, rozkojarzenie.
Eph + alkohol = świetny miks imprezowy. Czuć alkohol, ale czystość umysłu jest zachowana.
Zwiększone zdolności poznawcze (efekt uzyskiwany dzięki EPH) nie są zmniejszane przy małej dawce alko - prawda?

Właśnie mi na percepcji zależy dziś, więc popiję sobie z pół piwka do tego EPH (co godzinę z 3mg, cała noc) - mam nadzieję tylko, ze rano będę kontaktowała i nie będzie zwały. W sumie po EPH dobrze jest napić się %, ciekawe czy nie ma przeciwwskazań podczas sniff'owania (żadne rzyganie itp?) %-D
Uwaga! Użytkownik krasnal666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1987 / 108 / 0
EPH+alko - ciężko się upić, a gdy EPH schodzi albo alko jednak przebija to mały sniff i znowu jesteśmy "trzeźwi". znaczy się nie tak trzeźwi do końca, bo alko czuć wyraźnie, zwłaszcza jego stymulacyjne efekty. bardzo dużo się gada, ale też kumacja i świadomość mają się dobrze.
swoją drogą temat raczej nadaje się do wątku Etylofenidat - miksy.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 197 / 0
Za to zwała po takim miksie na następny dzień jest gorsza, ale wtedy wystarczy dorzucić EP i MXE :D + oczywiście nawodnienie organizmu.

Pół piwa do EP w ogóle nie da żadnego efektu :D
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 95 / 3 / 0
Tyler, mógłbyś mi polecić kilka bezpiecznych i skutecznych miksów? Cel mamy taki sam, więc.. chodzi dokładnie o to w co Ty mierzysz. Pamięć, wydajność, kreatywność, motywacja.
Testowałem już kilka rzeczy, ale chciałbym znaleźć najbardziej odpowiedni miks. Wiem, że nie podasz pewnie tej mieszaniny, której sam używasz i opisujesz rezultaty jako podobne do NZT, ale liczę, że jest jeszcze wiele ciekawych rzeczy, które w połączeniu są mocne. ;)
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1262 / 17 / 0
W sumie to bardzo by fajnie było jakby każdy kto tu się wypowiada wypisał swoje kombo jakie codziennie zjada.

Ja zacznę:
Noopept/PRL/Sunifarm + 2/1 x lecytyna 1200 + 4x mega tran + EPH + Multicode witaminy(docelowo 45+ men) + Monstery + Izotonik(w proszku najlepsze activ lab jest wszystko/NIE CODZIENNIE) + zielona herbata(dużo piję)

Przy czym skład się zmienia i nie codziennie to biorę bardziej wygląda to tak, że jak mam co mam to to wykorzystuję ale docelowo tak będzie wyglądać bo nie mam aktualnie nootropów i EPH. Na pewno wrócę do suplementacji KWASEM ALFA LIPINOWYM(Chroni mózg przed tlenkami manganu, przechodzi barierę krew-mózg, najsilniejszy p-utleniacz na świecie do AMFY idealny), Witaminą E(duże ilości cofają objawy chorób neurodegeneracyjnych), vit C i pewnie zacznę stosować kurkumę, imbir, cynamon jakieś wapno czy pomidory(potas) zależnie od okresu czy zabawy ze stymulantami czy nauki.

Co byście zmienili?
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 18 / 7
Ja stosuję 3-4 razy 7,5mg EPH+ 2x120mg ginko biloba ekstrakt 24% + 2 x 500 mg ALCAR + urosept 1 tabletka przed snem + 4 x aspargin+b6.
Miks spełnia swoje zadanie. Większą wydajność szybszy metabolizm.
  • 1987 / 108 / 0
Moje kombo codzienne:

Rano:
- Magnez w dużej dawce (Chela-Mag B6)
- Witaminy B i mikroelementy (VitaMiner)
- Cerutin
- Duża dawka witaminy B12 w formie metylokobalaminy. Zajebista sprawa, ale jak ktoś się zdecyduje to radzę uważać na cyjanokobalaminę, która jest najpopularniejsza, ale rozkłada się w organiźmie do cyjanku. Ja biorę Methyl-B12 Swansona (5mg).

W ciągu dnia:
- Resveratrol
- Cerutin

Wieczorem:
- 100mg 5-HTP
- Wapno z witaminą D
- Cerutin

Przez cały dzień nikotyna (niestety tu jest opcja 2-w-jednym - działa dobrze na koncentrację, ale zaspokajam też uzależnienie fizyczne). Staram się brać w postaci czystej (bez chemii, substancji smakowych, zapachowych, słodzików), chociaż czasami mam ciągi i palę papierosy.

Do tego suplementuję proteiny w proszku (Trec, smak natural - bez chemii i słodzików).
Poza tym to zależy od pory roku i tego jaki mam flow. Przez wiele lat jadłem tyrozynę. Ostatnio najbardziej lubię zestaw noopept+antagonista NMDA. EPH i inne stymulanty - kiedyś jadłem tego dużo, teraz takich stymulantów unikam jak ognia, bo wypalają. Dobre jest 2C-D w małej dawce. Zajebiste było MDPV, ale zostało zdelegalizowane.

Nie używam kofeiny.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1262 / 17 / 0
" zestaw noopept+antagonista NMDA."
ALE PO CO? Tolerancję można sobie chyba zmniejszać po terapii a nie w trakcie psując ją.

Antagonizm receptorów NMDA

Antagoniści receptorów NMDA tj. MK-801, ketamina, PCP, AP5 i MPEP są używane do dokładnego badania roli NMDA w procesie uczenia się i pamięci. Blokada receptorów NMDA powoduje pogorszenie uczenia się i zaburzenia pamięci. W zwierzęcym modelu schizofrenii antagoniści NMDA indukują pogorszenie się pamięci, co jest wykorzystywane np. w schizofrenii, ponieważ pogorszenie się pamięci operacyjnej było sugerowane jako podstawowy deficyt w tej chorobie (Goldman-Rakic i Salemon 1997).
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1987 / 108 / 0
NieLubieZielska pisze:
" zestaw noopept+antagonista NMDA."
ALE PO CO? Tolerancję można sobie chyba zmniejszać po terapii a nie w trakcie psując ją.

Antagonizm receptorów NMDA

Antagoniści receptorów NMDA tj. MK-801, ketamina, PCP, AP5 i MPEP są używane do dokładnego badania roli NMDA w procesie uczenia się i pamięci. Blokada receptorów NMDA powoduje pogorszenie uczenia się i zaburzenia pamięci. W zwierzęcym modelu schizofrenii antagoniści NMDA indukują pogorszenie się pamięci, co jest wykorzystywane np. w schizofrenii, ponieważ pogorszenie się pamięci operacyjnej było sugerowane jako podstawowy deficyt w tej chorobie (Goldman-Rakic i Salemon 1997).
Bullshit, jechałem w ciągach na MXE po ponad pół roku, w dawkach dochodzących do 1g dziennie, jechałem też na innych dysocjantach np. 3-MeO-PCP. Z tego ciągu na MXE praktycznie każdy dzień jestem w stanie sobie przypomnieć, a w ogóle mam super pamięć teraz przy tej suplementacji.
Tylko, że nie jaram zioła, nie używam benzo, opio, w ciągach dyso bardzo dbam o suplementację (zwłaszcza proteiny).

Antagoniści NMDA nie służą do zbijania tolerancji tylko mają dla mnie działanie prokognitywne. Czaję się na memantynę.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.