z tych większego kalibru etylofenidat - subtelne działanie, zwały prawie nie ma, łatwiej się uczyć no i smerfetka - jak walniesz po setce w oba kominy to naukę sprawia niewyobrażalną przyjemność, jednak nie polecam ze względu na zjazd, kilka razy próbowałem, za każdym raem to samo: 3-4h ostrej nauki, potem 2x tyle kardiozwały i schiz, chociaż u każdego pewnie jest inaczej
Ja, w sumie trochę wstyd się przyznać, ale całe swoje matury przejechałam na bardzo małych dawkach buprenorfiny. Ale to były dosłownie progowe dawki, u mnie może 0.2 mg - choć ciężko to odmierzać przy plastrach. Na swój sposób było to pomocne, bo stres zdecydowanie mnie przerastał. Ale z tym to naprawdę ostrożnie, bo ja mimo, że uważałam, to na maturę z polskiego trochę za dużo mi się wzięło i zamiast czytać tekst, miałam ochotę bardziej położyć się spać. Ciężko się robi czytanie ze zrozumieniem, kiedy tekst rozpływa się w oczach.
Ale wniosek jeden - jak już u góry zresztą się pojawiło - lepiej coś uspakajającego, niz spidy. Przynajmniej moim zdaniem.
Moim zdaniem, jak już wcześniej pisano, yerba mate, magnez i może trochę alpry by było okej. Zamiast yerby kofeina bezwodna, ale też trzeba uważać, żeby jej się za dużo nie sypnęło :-D Wiadomo, że lepiej skupiać się na egzaminie niż na galopującym serduchu.
Mi w sumie na kodeinie lepiej się myśli, ogólnie po opiatach tak - jak wcześniej wspominałem - po benzo.
Pozdrawiam;)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.