z tych większego kalibru etylofenidat - subtelne działanie, zwały prawie nie ma, łatwiej się uczyć no i smerfetka - jak walniesz po setce w oba kominy to naukę sprawia niewyobrażalną przyjemność, jednak nie polecam ze względu na zjazd, kilka razy próbowałem, za każdym raem to samo: 3-4h ostrej nauki, potem 2x tyle kardiozwały i schiz, chociaż u każdego pewnie jest inaczej
Ja, w sumie trochę wstyd się przyznać, ale całe swoje matury przejechałam na bardzo małych dawkach buprenorfiny. Ale to były dosłownie progowe dawki, u mnie może 0.2 mg - choć ciężko to odmierzać przy plastrach. Na swój sposób było to pomocne, bo stres zdecydowanie mnie przerastał. Ale z tym to naprawdę ostrożnie, bo ja mimo, że uważałam, to na maturę z polskiego trochę za dużo mi się wzięło i zamiast czytać tekst, miałam ochotę bardziej położyć się spać. Ciężko się robi czytanie ze zrozumieniem, kiedy tekst rozpływa się w oczach.
Ale wniosek jeden - jak już u góry zresztą się pojawiło - lepiej coś uspakajającego, niz spidy. Przynajmniej moim zdaniem.
Moim zdaniem, jak już wcześniej pisano, yerba mate, magnez i może trochę alpry by było okej. Zamiast yerby kofeina bezwodna, ale też trzeba uważać, żeby jej się za dużo nie sypnęło :-D Wiadomo, że lepiej skupiać się na egzaminie niż na galopującym serduchu.
Mi w sumie na kodeinie lepiej się myśli, ogólnie po opiatach tak - jak wcześniej wspominałem - po benzo.
Pozdrawiam;)
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.