od jakiegos czasu bola mnie nerki wieczorem i rano... Bylem u lekarza, wyslal mnie na analize tj. mam zaniesc mocz w srode 17.01. Dzisiaj mamy 13.01....
Czy uzywanie tussipectu zaklamie jakos moje wyniki? Ziele bylo przedwczoraj i nie pale jak narazie dopkoi nie zalicze przedmiotow. Na ile minimalnie przed przerwac? Sesja jest przeciez... :rolleyes:
albo jak to wyplukac z siebie?
Jean Cocteau
Też mam iść na takie badanie (podobno kamica nerkowa? ]
Jak to podobno? IMO jak nie dzwoni muszla jak sikasz, to nie masz kamicy ;) chyba że w ogóle nie możesz się odeszczać?
Mówi że to może być kamica czy coś.
He he, moge i właśnie (za)czesto chyba ostatnio leje.
Musze zrobić badanie moczu i ew. usg brzucha.
W tyg. się wyjaśni...
Jean Cocteau
pijcie wiecej piwa! Ja pije duzo i nerki mam tiptop-niedozajebania ]
Dobre, dobre :D Jeśli to prawda to ja nie mam się co obawiać o swoje nereczki xD
o Fuck...ja tez mam dzis badanie moczu...ale ogolne...wiec ufan ze wszystko bedzie ok.....choc tydzien temu nalykalam sie tussi]
Nic nie bedzie :-)
Ja wlasnie jestem po operacji i mam swoje kwitki i nic nie bylo niepokojacego.. Wczesniej po sesji poszedlem na badania moczu to kilka dni przed niezle w ksiazkach siedzialem i bylo ok
aha piwosze to ze pijecie piwko codziennie nieznaczy ze bedzie wszystko ok.. to jest uwarukowane genetycznie, i zalezy od dietki jaka stosujecie. Zeby nie miec problemu z nerami trzeba biegac czy uprawiac jakis sport zeby ewentualne male kamyczki nerkowe mogly sie przemieszczac i z czasem wyleciec z organizmu ;-)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.