ciąg dalszy nastąpi.
jutro zedytuje błędy
Potem dorastają ludzie pełni sprzeczności - takie bordery.
Podsumowując informacje na temat borderline - leków na to nie ma, terapie są nieskuteczne
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ciąg dalszy nastąpi.
The Light pisze:Wiecie ilu jest ludzi pod których można podpiąć borderline? Różnica między chorymi a zdrowymi bywa taka, że zdrowi jeszcze nie byli u psychiatry.
Jak można czuć się chorym na borderline? LOL
Takie sklasyfikowanie ma pomóc lekarzowi pracę, a nie Ciebie zaszufladkować. Ogarnijcie ludzie o co tu chodzi.
The Light pisze:Będąc borderem należy nauczyć się z tym żyć bo wyleczyć się z tego nie da.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.