Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji piątej – np. 5-MeO-DMT, bufotenina lub ibogaina.
ODPOWIEDZ
  • 1444 / 76 / 0
Grassik pisze:
jest sens wrzucać MiPT'a w dużych w dawkach dla psychodelii? Nie lepiej właśnie 4-ro podstawione typtaminy
Jest sens dla pięknego wizualu, fajnego klimatu i błogostanu. Psychodela przy 25 jest wyraźna, ale nie jest to jeszcze kompletne przekręcenie. 30 to w moim wypadku dawka, kiedy na peaku serce wali już na tyle szybko, że zaczynam się o nie obawiać.
Takie porównania są bez sensu bo tryptaminy 4-xx-xxx to zróżnicowana wewnętrznie grupa, nie można jej porównywać jak jednej substancji. 120 mg hometa było mocne, ale nawet w takiej dawce nie skrzywiło mnie w połowie tak, jak 40 mg 4-ho-mipta z iMAO.
LSD - Piękna i Bestia
  • 447 / 45 / 1
Działanie tryptamin jest kwestia bardzo indywidualną. Jednego wyczesze dawka >15 mg, innego 10. Wczoraj testowalem mipta, dawka 8 mg okazala się idealna. Moze wizualnie nie było fajerwerkow( jak się skupilem wylacznie na ogladaniu wizuali, to szlo się niektorych wizji przestraszyc), ale psychike porylo niemilosiernie. Dla mnie dawki 12-15 mg to max. Zobaczymy w sylwestra, wtedy pojdzie 12 mg + pigula.
Rozmyte kolory kończę, sorry...

Spoiler:
  • 3 / / 0
A wie ktoś może jak poradzić sobie z podzieleniem 500mg mipta na działki po 25 mg bez wagi?
Myślałem, żeby rozpuścić w wódce i dzielić strzykawką tylko czy takie coś jest w ogóle możliwe?
  • 1392 / 10 / 0
Inaczej tego dokładnie nie zrobisz bez wagi, ale wiedz, że trwałość tryptamin w roztworach jest nikła (nawet w spirytusie, a co dopiero w wódce). Pasuje w ciągu tygodnia wykorzystać.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 3900 / 245 / 13
Jak jesteś człowiekiem dokładnym, cierpliwym i potrafisz wykonać precyzyjną czynność to możesz to zrobić dzieląc proszek ostrzem na gładkiej powierzchni (szkło, połyskujący plastik, połyskujący metal). Rozsypujesz proch, dokładnie rozgniatasz grudki, by był jednolity, zgarniasz ostrzem w 'kwadrat' (jak największej powierzchni, żeby wysokość bryły nie odgrywała istotnej roli), po czym dzielisz po przekątnej na ćwierci - dalej każdą ćwiartkę znowu w kwadrat i tak do podzielenia całości. Nie będzie idealnie, ale gwarantuje, że dokładnie przeprowadzony proces da odchylenie standardowe rzędu max 5mg - sprawdzałem
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3 / / 0
No to powiedzmy ze podzielilbym to najdokladniej jak potrafie bez wagi na pol i rozpuscil w 100ml spirytusu. Czy rozpuszczony wtedy mipt straci na sile? Btw planuje przyjac ze znajomymi po 25mg, doswiadczenie mamy spore ale zawsze byla waga wiec nie mialem takich problemow.
  • 1444 / 76 / 0
A doświadczenie z miptem? Jeżeli nie macie - sugerowałbym na pierwszy raz 20, chociaż oczywiście różnie działa na różne osoby.
LSD - Piękna i Bestia
  • 3 / / 0
Mipta osobiscie nie probowalem, reszta ma doswiadczenie z ta trypta.
Ale powiedzmy, ze po 4mg 25i mam wysokie oczekiwania ;)
W roztworze straci na sile czy wszystko bedzie ok i moge tak to sobie spokojnie strzykawka odmierzac i lykac?
  • 1180 / 5 / 0
Ja bym wogóle odpuścił 5-meo-mipt jak jest do dyspozycji coś innego, ze względu na wjazd na serce.
  • 284 / 4 / 0
Stary... weź to z kobitą. Ja rozumiem kiepski bl i wjazd na serce/ciało, ale przecież to rozpierdala jako afrodyzjak i ciężko to porównać do czegokolwiek.
There is no dark side in the Moon, really. Matter of fact, it's all dark.
Też boję się ciemności, chcę mieć przezroczystą trumnę!
ODPOWIEDZ
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.