Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 451 / 4 / 0
nutella-cole pisze:
Ludzie dawka 4g Paracetamolu wzięta raz na jakiś czas nie zaszkodzi, grunt to nie pić lakoholu i dodatkowo nie obciążać w tym czasie wątroby,
Ja ostatnio w dwa dni zjadłem paczkę Tramapar (37,5+325) i zero odczuć z prawej strony moich trzewi, a wątroba swoje już przeżyła :)
Fakt parasyf szkodzi, ale nie demonizujcie go tak jakby to był jakiś sromotnik czy hu* wie co ;]
Hehe, dokładnie :).
Mnie rozbawiają teksty osób, które boją się wypić wyekstraktowanej kody z antka, bo przecież tam jest paracetamol! Tak jest.. może i by miała jakieś skutki uboczne taka ilość pozostałości dla oseska..
"Jebać trzynastkę powiedział odwracając się na pięcie, trzymając pompkę w ręce..."
  • 2878 / 21 / 0
Szkodzi i to cholernie, więc nie pierdol tylko dlatego, że nie leżysz w szpitalu.
Różnicę zobaczysz, gdy jedni umrą w wieku 50-60 lat po nieudanym przeszczepie wątroby, drudzy dobiją do 70.
Teraz się mądrujesz, bo skutków nie ma.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 60 / 1 / 0
Cześć
Byłem ostatnio w aptece po podstawowe zapotrzebowanie i widzę ze w pojemniku na utylizowane leki leży Zaldiar wiec długo się nie zastanawiałem i wyciagnąłem. Niestety jest już sporo przeterminowany 10.2012 i teraz to mam obawy czy takie cos nadaje się do odzyskania tramadolu . Nie chciałbym się struć. Czy ktoś używał przeterminowanego tramadolu z leku zaldiar ?
Advanced AL32 Processing and high-precision 32-bit / 192 kHz DA converter
  • 2878 / 21 / 0
Nic Ci się nie stanie, jedz.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 15 / / 0
Witam,ja podobnie jak kolega wcześniej.Zaldiar z datą ważności 01.2013,10 tabs(37.5 i 325).Mam zamiar spożyć całość raz i standardowo nie chce mi się bawić w jakieś ekstrakcje,tylko rozgryść sobie,toteż mam pytanie do wszystkich,czy będzie to bezpieczne,czy ten paracetamol przeterminowany może coś nabroić?
  • 502 / 40 / 0
rozjebać wątrobę, nieprzeterminowany też to umie!
  • 18 / 4 / 0
Przeterminowany niecały rok to nie taki problem.
Nie ma się co martwic ;)
  • 15 / / 0
E tam Panowie,już następnego dnia nie wytrzymałem presji,bo mnie ten zaldiar palił w torbie ;-) Toteż zjadłem cały jak to na mnie przystało(w założeniu było maks.6).Muszę powiedzieć,że to przeszło moje najśmielsze oczekiwania,otóż spizgało mnie znacznie mocniej,niż zdatny do użytku tramal(ok.350 mg).Euforia niesamowita,3 godziny bawiłem się z rodzeństwem w chowanego i byłem idiotycznie szczęsliwy,a dziwne było jeszcze to,że trzymało dłuugi czas.Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego doświadczenia,na następny dzień nie było żadnych negatywnych efektów(a podjarany to byłem gdzieś do 11 :-) ),nie bolał mnie brzuch,ani głowa,nie było mdłości.Oczywiście nikogo nie zachęcam do szamania przeterminowanych leków,bo mój przypadek nie oznacza,że ktoś inny nie będzie żałował...A co do wątroby to muszę rzec,że pewnie na starość wyjdzie,bo na razie to ona udaje,że jest z nanorurek węglowych,bo jedzenie w przeszłości 7-8 opakowań thiocodinu na raz (dzień w dzień) nie powodowało samego bólu,jedynie potężne przeczyszczenia(jakieś takie pod ciśnieniem,ale never mind).W każdym razie szkoda,że apteki w tym sławetnym mieście Wałęsy są takie nieugięte.Podejmowałem się już dziesiątek prób wyłudzenia Zaldiaru,Dorety(O Tramalu nawet nie marzyłem),ale efekt ZAWSZE ten sam:nie! Jedyną zmienną był stopień bulwersacji białego fartucha i próby dowalenia mi w jak najbardziej zgryźliwy,przesiąknięty jadem sposób.Żaden sposób nie działa(a próbowałem już wszystkiego,co mi wpadło do głowy).No ni może słaby ze mnie aktor :old:
  • 195 / 4 / 0
Ja mam pytanie techniczne.
Da rade wyekstrahować Zaldiar jeśli mam ten lek w postaci tabletek musujących?
  • 329 / 58 / 0
Znalazłem przeterminowaną doretę 37,5, czy jak wlane 200 t wgl cos poczuje(300 kody mnie robi bdb)?
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.