Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Czytał kto kiedyś książki typu "Jak poznać czy dziecko sięga po narkotyki" można sie na prawdę ubawić niektórymi tekstami np. "czerwone sygnały" to używanie wody kolońskiej\perfum, wietrzenie pokoju, zainteresowanie młodzieżową muzyką (rap, heavy metal)
albo "4 fazy uzależnienia"
W ostatniej fazie dragami są m.in. lsd i grzybki.... Zachownie to: myśli samobójcze, częste przedawkowania

Wydaje mi się że nawet naukowcy a tym bardziej zwykli ludzie mało wiedzą na temat narkomanii dlatego to nie jest takie proste jednoznacznie określić kto to ćpun
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
no według mnie można rozróżnić ludzi używaljących substancji psycho aktywnych na 2 rodzaje:
*ćpuny-uzależnieni od narkotyków w większym lub mniejszym stopniu
*ludzi eksperymętującymi z narkotykami któży biorą od święta czy do zabawy i ewentualnie mogą sie od tego uzależnić, zostawić wogule narko lub dalej czasami se coś wżucić od czasu do czasu
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Chujowy ten podzial..
czyli wychodzi ze jestem uzalezniony od dragow w mniejszym stopniu, no tak siebie widze uzywam ok. 2-3dni w tygodniu(glownie zielsko), kiedys 7/7dni, czyli cpun
eksperymentuje mam perspektywy czego jescze sprobowac, i moge cos wziac innego do zabawy...
czyli co to jest? typ "cpuna popierdólki"? :-D
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: żibra »
najgorsi są tacy zawodnicy, których owo słowo w pewnym sensie przeraża czy obrzydza. koleżanka zdeiksemowana do granic możliwości na moje stwierdzenie, że jesteśmy ćpunkami prosiła, żebym tak nie mówiła, że nieprawda, że brzydkie słowo.
zibra.oz.pl , blog pe el to chÓj
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Samooszukiwanie się, smutna prawda.
Rada?
Olać to i robić swoje.
Słowa, słowa...Słowa nic nie znaczą.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Jednak potrafia uświadomić... ;-)
  • 729 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
naukowo nazywa sie to politoksykomania

a
w
sumie
jesli ktos pali,snifuje ,wacha,wciera,wstrzykuje,wypija,lub wklada sobie w dupe
cos co ma spowodowac odmieny stan psychyczny to cpa
jest wiele rodzajow cpuna
polak po pracy jedzacy 2 relanium i 3 piwka i skonczony przed telewizorem
pan derektor menadzer wielkiej firmy nonstop naszurany bo musi wszystko ogarniac
zbakus z upalonymi oczkami

adict
pytanie tylko kto posunie sie do czego jakiej granicy zeby cpac
dobra metoda to bilans strat i zyskow jak ktos cpa swiadomie i odpowiedzialnie
a nie w systemie ucieczkowym
do uzaleznien 3ba miec tendencje niestety jak mowi psychologia kobiety maj silniejsze preferencje do popadania w nalogi
cpac aby cos przerzyc odkryc stworzyc zobaczyc ale nie jako ucieczka problemy sie rozwiazuje defenitywnie
nie od nich ucieka bo zawsze wruca i dojebia do ziemi
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 562 / 0
Nieprzeczytany post autor: lol »
heh, jest coś takiego jak odpowiedzialne ćpanie?;)
  • 729 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
jest jak postawisz sobie gdzies granice i jej nie zlamiesz sla jednych ta granica bedzie podawanie po kablach
dla inych wlasna pompka ....
dla innych po prostu twarde
dla innych przestepcze zycie ...
pytanie do kond sie posuniesz...
co zrobisz zeby cpac
cpanie to cpanie
ale jest roznica pomiedzy cpunem a uzaleznionym jak miedzy pijakiem a alkocholikiem
ja nie szukam narkotykow ..one same szukaj mnie ....
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
Dla mnie ćpun to taka osoba która wynosi sprzęty z domu kradnie i to wszystko po to zeby zdobyć dragi na złagodzenie ciśnienia lub bulu brzucha. Ja nieuwazam sie za ćpuna chociaz jaram sobie ziułko prawie codziennie to nim niejestem, jestem soba czy jestem zjarany czy nie i wcale niewynosze sprzetów z domu zeby zdobys "ESA".Ćpun to taka osoba która wpierdala Białego (władka) i inne huj*stwo a największe dno to tacy co wąchają klej bądz smażą Helenke ĆPUNY!! :nuts: Pozdro wszystkim ZIELONYM braciom i siostrom . :-p
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.