Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 382 / 6 / 0
Szybkie pytanie - ile czasu wchodzi podanie podjęzykowe i ile czasu trzymać w japie a ile wchodzi P.O. na w miarę pusty żołądek?
Nie mogłem znaleźć w FAQ, a przeszukiwać całego tematu zbytnio mi się nie chce ;-)
Nos pomijam, bo najmniej wydajna forma podania, ale wchodzi do 20-30 min.

@down
Hmm... no to może jednak zostanę przy nosie... Bo chyba najszybciej się ładuje.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2013 przez WuWuA32, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1180 / 5 / 0
A ja nosem uzyskuje najlepsze efekty, nawet moge napisac ze bez klamy nie ma MXE dla mnie.
  • 684 / 154 / 1
MI się podoba zapach MXE. Muszę spróbować kiedyś podania igiełką :P. Nie boję się igieł, bo dostałem ich tyle co mało kto ( odczulałem się przez jakieś 3 lata, szkoda, że przerwałem ... ), ale nie wiem czy byłbym w stanie sobie podać w ogóle :rolleyes: .
  • 1857 / 70 / 80
kaya44 pisze:
Nie wiem nic na temat tolerancji
No jak to nie wiesz nic jak ją dość szczegółowo opisałaś? Tak to właśnie wygląda. Picie dużych ilości wody to pomoże jeżeli walisz duże dawki, w tym przypadku chyba nic nie zmieni. Poprostu zwiększaj dawke stopniowo lub zrób przerwe z jakieś 2tygodnie na regeneracje.

@brt
Podjęzykowo Ci wejdzie w jakieś 30-40min, donosowo w jakieś 10-20min, doustnie to jakoś długo wchodziło nie pamietam już ale to bezsens długo czekać na działanie skoro można to przyspieszyć.
  • 8 / / 0
Mam problem. Otóż potrzebuje fachowej pomocy. Mój przyjaciel proponuje abym spróbował MXE ale jest problem, otóż to że biorę leki Rispolept 1 mg na dobę i Zolafren 10 mg na dobę. Gdybym to zażył to czy nic mi się nie stanie? A jeżeli nie to w jakiej ilości na pierwsze spotkanie z tym magicznym specyfikiem?
  • 99 / 3 / 0
brt pisze:
Szybkie pytanie - ile czasu wchodzi podanie podjęzykowe i ile czasu trzymać w japie a ile wchodzi P.O. na w miarę pusty żołądek?
Ja po przeczytaniu wielu stron tematu o MXE po zakupie waliłem podjęzykowo, z tego co wyczytałem jest to najbardziej optymalna metoda. Po kilku razach znudziło mi się trzymanie MXE pod językiem bo po chwili miałem usta pełne śliny i nie byłem w stanie z nikim rozmawiać a MXE często brałem z kimś więc pojawiała się frustracja mała xD Później okazało się, że w moim przypadku P. O. ładuje się tak samo szybko więc proponuję tą metodę jeśli nie chcesz sniffem (czego też nie preferuję)
  • 1794 / 123 / 0
Nie no ja do śmierci będę zwolennikiem sniffu. Chociaż może po prostu coś źle robię, albo mam chujowe wchłanianie spod jęzora. Próbowałem na wszystkie możliwe sposoby : i po prostu wpakować MXE pod język i trzymać; i wcierać MXE pod językiem przez minutę; i wcierać w dziąsła, no czego bym nie próbował sniff i tak >>>.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 133 / 2 / 0
podobno MXE lepiej się wchłania poprzez podanie per recum niż podjęzykowe. Czy to prawda??
  • 75 / / 0
kaya44 pisze:
podobno mxe lepiej się wchłania poprzez podanie per recum niż podjęzykowe. Czy to prawda??
Zgadza się... u mnie 50mg p.r. na co najmniej 4 godziny poczęstowało ostrym nieogarem i praktycznie zerowym kontaktem ze światem zewnętrznym. Byłem tylko Ja i moje myśli. Następne 4 godziny powolne dochodzenie do rzeczywistości tego świata.
  • 906 / 36 / 0
Dawki powyżej 100mg (podjęzykowo) sa strasznie wyniszczajace dla organizmu. Odwodnienie, do tego ciagle sikanie, bezsenność, ogromny apetyt i potem nieogar przez 2 dni. Uświadomiłem sobie wczoraj, że jest za dużo skutków ubocznych żebym brał ciagle tę substancję, a szkoda, bo sam trip jest fantastyczny.
297 dni czystości (05.01)
ODPOWIEDZ
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.