4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1450 / 18 / 0
Więc twój sposób oczyszczenia kota suchym acetonem jest chujowy, bo produkt jednak jest zanieczyszczony. Dlatego zostanę przy metodzie zasada-kwas.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 3898 / 238 / 13
Może wydajność cię odwiedzie ;).
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 283 / 2 / 0
eee wyszedł komuś metodą z Mno2 i dichlorometanem? Bo mie się jakieś niestworzone rzeczy śnią :/
  • 32 / / 0
nie rozumiem dlaczego wszyscy piszą, że kot z sudafedu im nie wychodzi... dla mnie zawsze wychodzi lepszy niz z acataru :p tylko trochę wiecej zabawy w zmywaniu otoczek pod kranem. Obojętnie czy pierw filtruje masę tabletkową czy nie(do filtrowanej dodaje 2nadmangany do niefiltrowanej 3)

na koniec nie filtruje tego w strzykawce ale tak jak antka przez ręczniki papierowe :)

Sudafed > Acatar :D metkat zawsze wychodzi jasniejszy i mocniejszy. Robie takim samym sposobem
Uwaga! Użytkownik Nadzieja_ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1450 / 18 / 0
Próbował ktoś wstrząsć całą miksturą zamiast mieszać. Dałem do słoiczka(koncentrat pomidorowy Dawton) 6ml wody oczyszczonej, 3ml ocu, pakę Acatrau przerobioną na miał. Zarkęciłem wieczko, mocno wstrząsłem. Poczekałem 5 min. Wsypałem 400mg kalium. Zakręciłem, mocno wstrząsnąłem i... dosłownie po 30 sekundach wszystko brązowe, sily zapach marcepanu, lekko wyczuwalne ciepło od spodu. Myślicie, że to wina wstrząsania czy raczej wody oczyszczonej(brak żadnych jonów etc.)
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 157 / 7 / 0
Raczej wina wstrzasania. Ktoś chyba pisał,że działo mu się coś takiego.
Wydaje mi się, że jak mieszanina rozejdzie się na ścianki itp. to reakcja zachodzi szybciej. Mniejszej ilości łatwiej się jest ogrzać. Np. jak mieszasz i wyjmiesz mieszadło to na nim roztwór niemal natychmiast ciemnieje.
  • 992 / 17 / 0
Ja kiedyś najlepszego kota zrobiłem... zamiast wody dodając kawałek lodu (5ml) do octu z miałem z tabsów + kmo4 (ocet z kmo4 odstał z 1h). Wszystko w pokojowej temperaturze, woda rozpuszczała się i na bieżąco chłodziła. Wszystko przez to, że zapomniałem szczykwy z wodą z zamrażarki wyjąć, ale na dobre wyszło. ice Kot
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 17 / / 0
Parathormon pisze:
Jestem oazą spokoju.

Chodziło o GAZOWY HCL, który się nie rozpuszcza w węglowodorach alifatycznych; jeżeli wlewasz wodny - też się nie rozpuści, lecz całość dobra przejdzie do warstwy wodnej. To się fachowo zwie ekstrakcja cziecz/cziecz - właśnie chodzi o to, że dwie ciecze się ze sobą nie mieszają, a kwasowa ciecz "wyciąga" cząsteczki ketonu przkształcając do nierozpuszczalnej w benzynie soli. Tym sposobem całość metkata jest w wodzie, a w benzynie figa z makiem.

Zrób jeszcze inaczej, bo widzę, że jeszcze nie zacząłeś...

1. Przereaguj
2. Odfiltruj MnO2
3. Odparuj wodę
4A - Jeżeli po odparowaniu uzyskasz coś co nie przypomina proszku - przemyj zimnym acetonem na filtrze do kawy
4B - Jeżeli jest proszkiem, to już masz gotowe.

Bez żadnych benzyn, ekstrakcji, wysalania etc.
Niby taka prosta sprawa tylko dlaczego po uzyciu zarowno filtrow do kawy, saczkow laboratoryjnych nawet kurwa waty w strzykawce 50 o grubosci 4-5cm czy proby dekantacji zawsze po odparowaniu zostaje mi brazowy proszek i nie aceton na filtrze tez nie pomaga moze jakies inne pomysly bo chyba latwiej bedzie zastosowac inny utleniacz (taki ktory nie brudzi :-D ) niz to odfiltrowac a mno2 mam w postaci proszku.
Moj strzal
a) 5-10% roztwór h2o2 w dcm albo wodzie dodawany w odpowiedniej ilosci ma to sens czy nawet tak lajtowy roztwor zjebie mi metkata do benzaldehydu ?
b) Podchloryn Sodu jw?

uwagi zajebiscie mile widziane
  • 149 / / 0
Pytanie laika w temacie;czy zwiększajać ilośc opakowań do 2,zwiekszajac ilośc wody do 15 ml ,mam doda stosunkowo wiecej octu czy standartowo te 1,5-2 ml?

Dziekuje
Zaczynając grę z OPIO,trzeba mieć na uwadze,że przeciwnik jest silniejszy od Nas i tylko najsprytniejsi....wygrają i to po ciężkiej walce!
  • 3898 / 238 / 13
@CDMA:
Tak, filtracja tego jest dosyć uciążliwa - polecam odfiltrować na spieku G4 - wtedy napewno będzie odfiltrowane.

Co do h2o2 w DCM - błąd - to bardzo silny utleniacz - w mig otrzymasz benzaldehyd.

Możesz ewentualnie dać dichromian sodu (Na2Cr2O7) - uważaj bo odczynnik jest dość toksyczny - jeżeli po filtracji zauważysz kolor pomarańczowy - bezwzględnie nie pukaj tego ;)
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...