Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Przynajmniej u mnie sezon się skończył jakiś tydzień temu znalezione 8 starych gribkow. Przejadę się w tym tugodniu jeszcze raz orientacyjnie ale wątpię że coś znajdę.
zewsząd i znikąd pisze:Kurczę, zdeczka Wam zazdroszczę... Zdaje się, że tak późne zbiory to głównie w górach i że w Kampinosie nie ma na to szans.
[ external image ]
PS. Psze nie pisać na priwa gdzie, bo znajomemu zapodałem miejscówkę i dziś od rana kosił. Jeszcze nie wiem ile nakosił.
W górach albo już koniec sezonu albo ktoś zapierdala mi łysice spod nosa. Jest to wielce prawdopodobne, tym bardziej że na drodze prowadzącej do grzybowej polanki znalazłem 3 rozrzucone łysiczki... Przyznać się - który to? :evil:
– Jest wódka. ~Andrzej Sapkowski
winogron pisze:Pogratuluj koledze :)! W górach albo już koniec sezonu albo ktoś zapierdala mi łysice spod nosa. Jest to wielce prawdopodobne, tym bardziej że na drodze prowadzącej do grzybowej polanki znalazłem 3 rozrzucone łysiczki... Przyznać się - który to? :evil:
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli
Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.