1. Czy jak juz dostane kuratora to będe miał badania na obecność narkotyków?
2. Czy mogę(bez groźby odwieszenia kary) się na nie nie zgodzić?
3. Jeśli wykryją u mnie np. THC to mogą mnie zamknąć za to czy nie?
Jeśli dojebali handel, to przekonaj się po kilku wizytach czy nie będą robili testów. W razie co, w Czechach byłeś albo w Holandii. A masz jakieś alibi, ktoś Cię widział, może to potwierdzić? Tak - ludzie, którzy brali Cię na stopa ;)
W Polsce nie można posiadać nielegalnych substancji, ale we krwiobiegu można mieć. Na upartego można się dojebać, że to przecież wynik uprzedniego posiadania nielegalnych rzeczów, ale przecież Czechy, Holandia, papieros w klubie od przypadkowej osoby, no różne sytuacje się dzieją panie prokurwatorze na tej Planecie Ziemi
2. Tego nie wiem ale jeśli odmówisz poddania się badaniu to z pewnością znajdzie się to w raporcie kuratora.
3. Nie
Poczytaj sobie jest takie pierdolnięte rozporządzenie z początku tego roku ministra Gowina ws. poddawania testom osób skazanych ple ple ple. Znajdź sobie wszystko jest tylko czy to się w 100% przekłada na praktykę to nie wiem.
To jest to rozporządzenie:
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0120000135
Art. 116 KKW
3) poddania się – niezależnie od obowiązków określonych w przepisach o zwalczaniu chorób zakaźnych, wenerycznych i gruźlicy, alkoholizmu i narkomanii – przewidzianym przepisami badaniom, leczeniu, zabiegom lekarskim, sanitarnym oraz rehabilitacji, a także badaniom na obecność w organizmie alkoholu, środków odurzających lub substancji psychotropowych, a skazany, co do którego sędzia penitencjarny zarządził przeprowadzenie badań psychologicznych lub psychiatrycznych, dodatkowo – udzielania osobom prowadzącym badania informacji o stanie zdrowia, przebytych chorobach i urazach oraz warunkach, w jakich się wychowywał, oraz wykonywania zleconych przez psychiatrę lub psychologa czynności niezbędnych na potrzeby badania,
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.