Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 1481 / 197 / 0
MCMX pisze:
Długo zbierałem się do przetestowania tego zestawu i w dniu wczorajszym nadeszła ta długo wyczekiwana chwila. Bardzo podekscytowany wrzuciłem zaraz po przebudzeniu 5mg selegiliny pod język, zjadłem obfity posiłek bogaty w węgle + 10mg cetryzyny + 4 tabsy Asparginianu extra. Po 1h połknąłem 50mg PEA (Man Schorch), a w pogotowiu czekał imbir oraz żeń-szeń. Ku mojemu zdziwieniu poczułem działanie jedynie kofeiny zawartej w Schorczu i nic więcej. Po 4h dorzuciłem kolejne 50mg - efekt ten sam i o 17.00 100mg. Tym razem "coś" było czuć, ale moc porównał bym do 250-300mg kofeiny w proszku. Poczułem wielkie rozczarowanie gdyż nastawiałem się zgodnie z niektórymi recenzjami do wystrzału porównywalnego z amfetaminą, którą kiedyś miałem okazję spróbować. Jedyny stymulant jaki zażywałem w ciągu ostatnich kilku miesięcy to kofeina bezwodna także o tolerancji raczej nie może być mowy.
To kwestia tego, że działanie sele na organizm kumuluje się (jest to nieodwracalny inhibitor MAO) i zażycie jednego 5 mg to często za mało, dopiero po kilku dawkach inhibicja jest odpowiednio silna, dlatego pełne działanie miksu czuć po tygodniu stosowania 5 mg lub wcześniejszemu stosowaniu wyższych dawek sele.
Dzisiaj w akcie lekkiej desperacji zażyłem selegiline 10mg (5mg pod język, 5mg oral) i PEA 150mg na raz. Po 30 min poczułem taką bombę, że aż wstałem z krzesła :cheesy: Mam nadzieję, że przywyknę do euforycznych wejść bo przez 10-20 min nie mogłem się na niczym skupić i zacząłem łazić po pokoju :-D Teraz czuję tylko stymulację i skupienie także jest przednio.
Dlatego dla mnie za mocno było nawet po 50 mg PEA (jedna tabsa Scorcha), bo ta euforia mimo ogromnej stymulacji nie pozwala na normalną pracę, bo jest tak dobrze i tak nieogarniająco :P Ale potem jak się uspokaja to zostaje już full koncentracja.
Mam trochę chłodne dłonie, ale nie czuję żadnego mrowienia. Serce pracuję w normie. Czy w takiej sytuacji jest sens łykać imbir i żeń-szeń? Ile tego jeść i co ile godzin?
Chłodne dłonie to wazokonstrykcja, pojawia się zawsze przy wyższych dawkach PEA. Imbir i żeń powinny ją zbić, ale jak ci to nie przeszkadza i nie czujesz niepokoju to nie musisz tego robić.
Mam jeszcze jedno pytanie. Od niedawna chodzę na siłownie i zastanawiam się czy będąc pod wpływem PEA nie obciążę zbytnio organizmu. Radzicie wykonywać ćwiczenia po zejściu stymulacji czy traktować to jak przedtreningówkę?
Ja ćwiczę zawsze na PEA - większa wytrzymałość, więcej energii i lepsza przyswajalność białka :) Ale wiadomo, że ćwiczenie na stymulantach to zawsze jakieś ryzyko, choć akurat PEA wg moich doświadczeń jest dość lajtowa do ćwiczeń, w przeciwieństwie do efedryny czy beta-ketonów.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 27 / / 0
Dzięki za odpowiedź. Dawno nie pracowało mi się tak przyjemnie i wydajnie jak dzisiaj. W trakcie przerwy zamiast opierdalać się jak to miałem w zwyczaju, ruszyłem robić porządki bo aż żal było marnować taką energię :-) Na minus jak na razie: delikatny wzrost agresji, ale to właściwe nie mój problem, niech się pilnują ;-) i spadek apetytu - także delikatny, więc dołączam do grona osób polecających ten miks. Napisze jeszcze jakieś wnioski jak iMAO zacznie w pełni działać choć zapewne nie będzie to nic odkrywczego.
  • 1481 / 197 / 0
Jak już czujesz działanie to potem tylko będzie albo dłuższe albo mocniejsze przy tych samych dawkach PEA z sele i tyle. Sam profil działania się nie zmieni.

Wzrost agresji to norma na stimach, bo ludzie zaczynają irytować swoją głupotą :P Ale to raczej taki pozytywny wzrost zdecydowania i ustawiania ludzi.

Spadek apetytu przejdzie też po ok. tygodniu, potem będzie się chciało duużo jeść :P Organizm się odezwie ze zwiększonym zapotrzebowaniem na energię. Poza tym polecam i tak ładować w siebie na siłę jedzenie, żeby uzupełniać aminokwasy i węgle. Wtedy nie ma żadnej zwały i spadku działania.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 859 / 291 / 0
z jakimi innymi inhibitorami MAO będzie działać PEA jak z selegiliną??? w jakich dawkach???
  • 1450 / 19 / 0
Z żadnym. Selegilina to jedyny iMAO na rynku polskim, kóry całkowicie uaktywnia PEA. Są naturalne, ale oni to niewielki procent PEA zadziała :/.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 93 / / 0
Jaki wpływ na miks z tematu mają niewielkie ilości DXM jedzone codziennie oraz plastry nikotynowe ?
  • 49 / 2 / 0
Jak ta seligilina bedzie wspolgrala z psylocyna/psylocybina ? oraz po jakims czasie to imao pusci by znow mali przybysze dziali ''sami'' jesli zakladajac bede przez tydzien jadl 5 mg seganu.
Tak więc, wszystko, co jest, wie wszystko co wie. Nie wie tylko, że wie, że wszystko wie. Nic nie jest takim żeby innym być nie mogło.
  • 1481 / 197 / 0
flexxx pisze:
Jaki wpływ na miks z tematu mają niewielkie ilości dxm jedzone codziennie oraz plastry nikotynowe ?
Plastry - nie wiem.
DXM - można jeść.
Rusek_ST pisze:
Jak ta seligilina bedzie wspolgrala z psylocyna/psylocybina ? oraz po jakims czasie to imao pusci by znow mali przybysze dziali ''sami'' jesli zakladajac bede przez tydzien jadl 5 mg seganu.
Selegilina "puszcza" po około 4-7 dniach po kompletnym zaprzestaniu brania.
  • 7 / / 0
Kolejna ściema. NIE DZIAŁA! Segan 3 x 5mg + 2 łyżeczki PEA! (po godzinie) i... dupa, nic, zero.
  • 1481 / 197 / 0
Sator666 pisze:
Kolejna ściema. NIE DZIAŁA! Segan 3 x 5mg + 2 łyżeczki PEA! (po godzinie) i... dupa, nic, zero.
2 łyżeczki PEA to co to qrwa? I ile czekasz na wejście?
Segan podjęzykowo czy oralnie?

Nie pierdol tylko walnij segan pod język i zacznij od PEA w nos, potem dorzucaj oralnie jak już się selegilina rozkręci.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.

Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.