Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 122 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pryk-u »
heheheh , o nie moge :P Prezes ale z ciebie kołek [bez obrazy k0lek] to co ze sprowadzają, przeciez nie sprowadzaja na twoje nazwisko ani na twój adres . Wez ty sie zastanów co ty piszesz. Zeby nie było offtopa to ja planuje maroc x afghan z cannabis.fr.pl no i early buda z nasion z minionego sezonu, MxA zakupie juz pewnie nie długo bo widze ze jakas promocja jest na stronce :D Jak ktos ma sionka lowridera to sie hętnie wymienie za kilka EB.
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
A ja mam takie pytanko bo przechandlowalem od kumpla nasiona afghana (kupil z jakiejs holenderskiej stronki ale mial przypaly i nie zdazyl ich wysiac wiec mi odsprzedal) i czy mi to dojdzie na outcie?? i jesli nie to czy chcoiaz w szklarni jakiejs prowizorycznej na ogrodku?
Aha i jeszcze drugie pytnko gdybym zdecydowal sie posadzic na ogrodku to czy automatyczne podlewanie zamontowane na cele trawnika ktore daje codziennie i to w sporej ilosci nie zaszkodzi moim roslinom??? (ewentualnie moge posadzic tam gdzie jest tylko codzienne podlewanie kropelkowe)
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
co do dojscia na out sie nie wypowiadam

co do miejsca sadzenia wybierz to z podlewaniem kropelkowym, bo zraszanie może zwiekszyć prawdopodobienstwo chorób grzybowych, nie zapomnij zadbac o dobre pH szczegolnie jesli w twoim ogrodku rosną iglaki lub jest wysciółkowany korą
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 52 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mustang »
To będzie mój debiut. Pierwszy raz sadze i mam nadzieje że coś z tego będzie :)
Kupuje z cannabis.fr.pl
Uprawa - Outdoor
Budżet do 300zł (na nasiona)
PASSION #1 (Dutch Passion) 119zł /10 nasion
DURBAN POISON (Dutch Passion) 128zł /10 nasion
EASY SATIVA (Femaleseeds) 76zł /4 nasiona
Fotorelacja DP - http://przewodnik.haszysz.com/index.php?id=durban
Razem 323zł - no może troche przekroczyłem budżet.
Przy wyborze stawiałem na wielkość plonów, łatwość uprawy i moc. No i opinie o nich ;)
aha i kupiłem 100 nasion za 50zł ale z niepewnego źródła - nie zaszkodzi spróbować co z nich będzie

A że jestem początkujący i zaczynam od zera to kupić musze jeszcze:
Saperke :P - 45 zł (albo od mamy wezne łopatke ogrodową i zaoszczędze 45zł)
Biohumus - nawóz słyszałem że tani 4zł
Ziemie ogrodową kilka worów - 7zł*5worów=35zł
Saletra Amonowa - worek 10zł 5 kilo chyba :)

O czymś zapomniałem? powinienem jeszcze jakiś nawóz mieć? Proszę o podpowiedz - jeszcze nasion nie zamówiłem

//a tak z innej beki to wesołego nowego roku, udanej uprawy, wysokich zbiorow, braku problemow z panami w niebieskich mundurkach - jest 2007 rok od 44 minut
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2007 przez mustang, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik mustang nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 103 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k0lek »
Dobry wybór powodzenia życzę ;) W Nowym Roku : Kasy Kulczyka Fury Rydzyka Mocy Pudziana Chaty Beckhama :D
Uwaga! Użytkownik k0lek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
mustang pisze:
O czymś zapomniałem? powinienem jeszcze jakiś nawóz mieć? Proszę o podpowiedz - jeszcze nasion nie zamówiłem
hmm...

1; odwiedź ten temat: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=10937 i przeczytaj co pisze mista pita

w każdym razie -
Poza ziemia ogrodową: + Obornik. / nie wiem czy dawałbym ogrodową – pewnie sam obornik: ale to Twój wybór – zapewne lepiej dać i jedno i drugie – przy czym nie dawałbym samej ogrodowej a mieszałbym z miejscową /

Wypada mieć także dolomit do ustabilizowania Ph. / albo węglan wapnia/ - zresztą możesz odwiedzić to. – mętne chałowate ale coś może w tym jest: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=223

Moim zdaniem lepsza od saletry amonowej jest potasowa.

Saperka jest ok: ale jak możesz skombinować szpadel: taki normalnych rozmiarów to polecam. // tak samo ja wizytę nawet teraz z nim na potencjalnych miejscach i samo przekopanie ziemi + dolomit: jest zadziwiająco ciepło: .. spokojnie już można się za to zabrać..//

Kopanie saperką w wypadku przygotowywania kilku m2 może być bardzo meczące. ;) // polecam rękawiczki skórzane: lub nawet rękawice robocze: chyba, że lubisz: bąble na łapach//

A i jeszcze jedna w zasadzie konieczna rzecz: Trucizna na ślimaki: chemiczna: żadnych ziołowych: nie działających shitów: chemiczny preparat w granulkach: Jeśli w okolicy gdzie będziesz wsadzał wiosna sadzonki jest dużo ślimaków: bez takiego zabezpieczenia możesz ich nie znaleźć: po kilku dniach.
// metoda zebezpieczenia - 100% skuteczna - nie tak jak trociny: i inne wynalazki: które nigdy nie sa bariera zatrzymujaca wszystkie slimaki.//
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2007 przez Fubar, łącznie zmieniany 1 raz.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
// metoda zebezpieczenia - 100% skuteczna - nie tak jak trociny: i inne wynalazki: które nigdy nie sa bariera zatrzymujaca wszystkie slimaki.//
tu sie nie zgodze niestety. na 5 roslin jedna mi wpierdolily. doslownie slimak nazarl sie Slimakola po czym ruszyl szturmem na sadzonke zjadajac jeszcze jej polowe i ginac na niej, doszczetnie niszczac. ale moglem troche za blisko roslin preparat wysypac, dlatego udalo mu sie doczolgac do plantow.

z tym, ze lepsze od trocin itp. sie oczywiscie zgadzam :)
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="Rastuch"]

z tym, ze lepsze od trocin itp. sie oczywiscie zgadzam ]

ja bym to powiedzal inaczej : Trociny sa praktycznie NIESKUTECZNE ;)

Przelazł?? Hmm.. musiałeś chyba zrezygnować z zasady przynajmnjej dwu lini zasieków z trucizny ;).. Albo trafić na jakiegos Atomowego Zmutowanego slimaka. Lub zastosować dawke zalecana a nie X 10. ;>
Nie przypominam sobie aby jakikolwiek oślizgły szkodnik .. zył na tyle długo aby zjeść moje maleństwa...
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Przelazł?? Hmm.. musiałeś chyba zrezygnować z zasady przynajmnjej dwu lini zasieków z trucizny ;)..
zrobilem jedna, mega gruba linie na froncie :)
Albo trafić na jakiegos Atomowego Zmutowanego slimaka.
no chyba wlasnie to :D mzoe przypelzl z Czarnobyla? :scared:
Lub zastosować dawke zalecana a nie X 10. ;>
nawet nie wiem, jaka zalecana dawka tam byla. sypnalem w pizdu. wszystkie padaly jak muchy eksplodujac od srodka, ten jednak dal rade jeszcze wpierdolic roslinke :/
Nie przypominam sobie aby jakikolwiek oślizgły szkodnik .. zył na tyle długo aby zjeść moje maleństwa...
zawsze musi byc ten pierwszy raz ;)

pozdro
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Ja mam pytanie, szukałem trochę ale nie znalazłem nic na ten temat.
jak pod koniec marca kupie nasionka, dam na watę co wyjdą kiełki i wsadzę to na głębokość 1-1,5 cm do kupka po jogurcie dużym i jak wyjdą to chce żeby tak do 10 cm urosły i potem to na dwór wysadzę, i tu jest moje pytanie bo mam jedno okno wychodzi na wschód a drugie na zachód czy mogę roślinki przenosić z jednego okna na drugie w zależności gdzie będzie świeciło słońce??
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.