Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
lakonicznie? odpowiedzialem na pytania tak jak chciales
tak, uzywalem bezwodnika
better, wychodzilo w miare dobre, robilem ogolnie roznymi sposobami(jak kazdy ma swoj sposob-wiadomo)
.
Po pierwsze 1. Co to znaczy- ,,robiłem różnymi sposobami"? Napisałeś też- ,,każdy ma swoj sposób", to jaki jest ten twój sposób i dlaczego? Przy jakich czynnościach masz wybór, że można zrobić w różny sposób?
.
Sprawa druga to acetylacja, mam takie pytania. 1. W którym momencie dajesz bezwodnik i ile go dajesz? 2. Co się dzieje w chwili, gdy dodasz bezwodnik? Jakie wtedy następują zmiany- zmienia kolor i konsystencja?
.
Sprawa trzecia. Jak acetonem wymywasz morfine? Rzucasz to coś do acetonu czy jak?
.
Sprawa czwartą. Co robisz aby z tego czegoś pozbyć się całkowicie acetonu? Co się dzieje gdy aceton paruje i na chochli stopniowo jest tego coraz mniej, to jak zmienia się kolor i konsystencja, zanim zrobi się z tego twarda masa?
przy odparowywaniu też mam różne opcje -albo odparowuje do ciała stałego (że ciężko to od patelni oderwać) albo do takiego gęstego oleju
2. Bezwodnika dodaje jak mam na chochli końcówkę odparowywującego się acetonu , dodaję(dodawałem raczej) 1-3ml , zmieniał się wiadomo-zapach , zmiany koloru nie zauważyłem , konstystencja też raczej taka sama
3. jak mam na patelni gęsty olej (szlam) to zalewam to acetonem (5-7razy) i nawet ręką mieszam to i jak najbardziej bełtam
4. Odparowuje do końca, później zostaje na dnie lepiącą się do palca brązowa kropka , do tego później dodaje wodę i wiadomo co dalej
fiesta trafilem na temat w ktorym ty wypowiadajac sie pomyliles sode oczyszczoną z sodą kaustyczną, kreujesz sie tu na autorytet z wieloletnim doswiadczeniem a popelniasz takie bledy??? jak wierzyc w twoj profesjonalizm czytajac takie wpadki w twoim wykonaniu, nawet jesli faktycznie od lat siedzisz w temacie??? co za ludzie :wall:
(koniecznie z wentylatorem i bezogniowym źródlem ciepła)
do roboty kationitowej wymagane sa emaliowane, slyszalem ze nawet trzeba zwracac uwage czy nie ma jakichs ubytkow emalii na powierzchni wewnetrznej garnka, i moje pytanie fundamentalne: DLAZCEGO??? czy zwykla stal czy tam powiedzmy stal nierdzewna robi krzywde kationitowi? czy reaguje jakos z wodą amoniakalną? czy kwasem solnym? bo morfinie chyba krzywdy nie robi... czy o co chdzi co? jesli chodzi o kontakt kationitu ze stalą to dla bezkationitowki nie ma to znaczenia, a morfina chyba nic sobie nie robi z tego ze troche sie o gołą blache poociera, az teraz po zastanowieniu zaczalem sie dziwic ze na nikt jeszcze nie zadal nigdzie tego pytania
kationit = żywica jonowymienna. Metale hydrolizują - szczególne znaczenie ma przy tym ph. Przy produkcji z użyciem kationitu zmiany ph służą do obsługi kationitu. Więc jak mieszasz żelazną łyżką w obdrapanym garnku to kationit "wyłapuje" jony metali i się niszczy, czy zapycha. W każdym razie nie jest do tego stworzony...
Kwestia o tyle ważna, że nie raz przy odparowywaniu trochę mi wykipi i sie wylewa to co na górze(szczególnie gdy dać duzo sody)-stawiam że to są tłuszcze, ale wolałbym sie upewnić że nie trace w ten sposób większości morfiny...
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.