Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2775 / 39 / 0
sam jesteś flashback
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3900 / 245 / 13
Kurwa książki o narkotykach pisane przez "naukowców", czyli wierne "poprawności politycznej" ostateczne i niepodważalne instancje opiniotwórcze dla tłuszczy... Obejrzyj sobie dowolny film z wypowiedzią naukowca lub przeczytaj dowolny "artykuł naukowy" traktujący o dragach - każdy jeden to konglomerat bzdur, legend miejskich i przeinaczania faktów. To nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 327 / 4 / 0
Dziwi mnie ze ten temat jest taki ubogi, bo z tego co tam ludzie pisza to nie jest to jakies nadzwyczajne zjawisko.Ktos ma jakies zrodlo polskie ktore mowi o tym o chuj tam w mozgu chodzi podczas takiego spiecia ? W sumie calkiem ciekawa rzecz :D
  • 138 / 1 / 0
Około 3-4 tygodnie od chwili odstawienia Citalopramu. Zapsy co 10-15 minut,zacznające sie w głowie przeszywające całe ciało.
„Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz”
  • 189 / 9 / 0
Re: Brain zaps
Nieprzeczytany post autor: Bombaj »
Normalna funkcja organizmu. Różne rzeczy ją wzmacniają lub uświadamiają, nie ma się czym przejmować. Z czasem będziecie odkrywać coraz więcej "dziwnych" zjawisk w sobie, z których większość działa się od dawna a dopiero teraz stają się widoczne.

W przypadku przećpania/przeforsowania to po prostu to - organizm daje sygnał "daj mi wreszcie odpocząć!". Luz, dojdzie do siebie sam jak mu na to pozwolicie i nie będziecie się upierać, że koniecznie musi być coś nie tak - choć może, ale warto na każde zjawisko spojrzeć neutralnie zanim wybierzecie się do lekarza, bo jeśli nie jest niepokojące a tylko "dziwne" to nie widzę sensu nakręcania się.
  • 34 / / 0
Witam wszystkich :) U mnie brain zapsy sie zaczęły po nagłym odstawieniu paroksetyny. Wspomagałem sie wtedy alprą i klonem co nie było mądre bo ćpun i benzo= uzależnienie :) i Tak brałem te klony do 25 mg dziennie i potem tak sobie z dnia na dzień odstawiłem... Nie biore leków prawie rok a brain zapsy są dalej lekarz mówił że to podobne do niedrgawkowego stanu padaczkowego.
Wyładowania (prądy) które trwają do ponad godziny niby powodują poważne uszkodzenia bądź śmierć neuronów
Ale osobiście wole sie męczyć z tym niż znowu popłynąć przez klony :)
Pozdrawiam Piona
  • 170 / / 0
Ostatnio po braniu MXE pojawilo sie u mnie cos takiego, takie jakby kopniecie w mozg paraliz miesni bardzo nieprzyjemne. Poszedlem do lekarza bo utrzymalo sie to kilka dni po pierwszym zapsie i wpisal mi podejrzenie padaczki :/ zobaczymy co EEG pokaze
  • 34 / / 0
I u mnie mj potęguje właśnie te dziwne uczucie ;/ Ehh szkoda że te "nieszkodliwe " ziółko tak robi bo kiedyś fajnie było sie ujarać i pośmiać :d A teraz się męczyć :P pewnie powiecie że jestem jebnięty że jak tak mam jeszcze pale... "Powtarzam to nie są tanie rzeczy, Ale musze je brać bo mnie ciśnie i męczy "
  • 7 / / 0
Brain zap's są powodowane serotoniną. Serotonina odgrywa bardzo ważną ( jak nie najważniejsza ) role w paraliżu przysennym. Poprzez zwiększona, w szczególności przez długi czas aktywność serotoniny organizm może miec wile problemów związanych ze snem. Najpopularniejsza obecnie teoria wiąże wystąpienie objawów z niedoborem wytwarzanego przez podwzgórze i pień mózgu neuropeptydu – oreksyny. Oreksyna, łącząc się z komórkami, wytwarzającymi serotoninę, noradrenalinę, histaminę i dopaminę wpływa na wytworzenie w organizmie stanu czuwania. O ile oreksyna jest malo zbadana to serotonina nie ma przed neurologia tak wielu tajemnic.
Jesli macie problemy zwiazane jakkolwiek ze snem po beta ketonach to zalecam detox na uzupelnienie i ustabilizowanie sie zapasow serotoniny. Jesli jednak wam to nie przeszkadza (wiem z autopsji ze mozna to obrocic na nasza strone) to moge tylko polecic african dream root. Duzy poziom serotoniny i ta magiczna roslina powoduje stany ktore ciezko nazwac snem ...Sprawdzcie sami co sie dzieje po wkroczeniu w faze REM ;-)
  • 733 / 2 / 0
Łoooo słuchajcie, jeżeli mam paraliż przysenny i napierdala mi w tym czacie w głowie prądem, bardzo głośno i bardzo dotkliwie to to są te brain zapsy? Tak z ciekawości pytam. Bo przy paraliżach nieraz słyszałam jakieś dźwięki, głównie łomot taki rytmiczny (identyko jak mam, kiedy tracę przytomność btw), ale to łomot, a nie odgłosy, jakby w mojej czaszce dochodziło do jakiegoś zwarcia conajmniej.
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.