Nurtuje mnie pytanie- Jak WY jesteście nastawieni do ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii?
Dla mnie osobiście jest to ustawa absurdalna, ponieważ nie dość że nie zezwala nam na korzystanie z darów natury, co jest jednym z podstawowych przejawów wolności człowieka, a tym bardziej uniemożliwiają nam rozwój duchowy, to w dodatku na kilometr od niej świeci absurdalność samej ustawy:
W Polsce zgodnie z ustawą z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii, substancją psychotropową jest każda substancja pochodzenia naturalnego lub syntetycznego działająca na ośrodkowy układ nerwowy, określona w wykazie substancji psychotropowych stanowiącym załącznik nr 2 do tejże ustawy.
Dalej narzucać się nie będę, chcę wiedzieć co o tym sądzą osoby, których sporą część życia zajmują te jak i inne substancje.
Co wy sądzicie o tej ustawie?
Gdyby nie oni, skończylibyśmy marnie w rynsztoku lub stworzylibyśmy patologiczne rodziny, w których bilibyśmy własne żony i dzieci bo nie starczałoby nam na kolejne dawki narkotyku.
Prezydent Kwaśniewski wyszedł ze znakomitą inicjatywą, tworząc ustawę o przeciwdziałaniu narkomanii. Dzięki niej możemy być zdrowi i czuć się bezpiecznie wiedząc, że rząd wyeliminował narkotyki z życia codziennego i nie tylko my, ale także nasz sąsiad będzie zdrowym i dobrze funkcjonującym członkiem społeczeństwa.
Co do alkoholu to nie masz racji! alkohol to przecież coś innego niż narkotyki! Tyle osób pije alkohol i nic im się nie dzieje. Słyszałeś może kiedyś, żeby ktoś pod wpływem alkoholu usmażył własne dziecko w piekarniku?
And speak my point of view,
But it's not sane...
Vivid pisze:Słyszałeś może kiedyś, żeby ktoś pod wpływem alkoholu usmażył własne dziecko w piekarniku?
Vivid pisze:Co do alkoholu to nie masz racji! Alkohol to przecież coś innego niż narkotyki! Tyle osób pije alkohol i nic im się nie dzieje.
Vivid pisze:Prezydent Kwaśniewski wyszedł ze znakomitą inicjatywą, tworząc ustawę o przeciwdziałaniu narkomanii. Dzięki niej możemy być zdrowi i czuć się bezpiecznie wiedząc, że rząd wyeliminował narkotyki z życia codziennego i nie tylko my, ale także nasz sąsiad będzie zdrowym i dobrze funkcjonującym członkiem społeczeństwa.
Co do opiatowców- Nic do nich nie mam, ale ich uzależnienie jest identyczne jak u alkoholików, którzy mają swój narkotyk w każdym spożywczaku w nieograniczonych ilościach.
On w tym poście prześmiewa sytuację w Polsce.
And speak my point of view,
But it's not sane...
Moge nawet sie zgodzic ze za posiadania i narkotykow i rodziny jednoczesnie, ok, ponioslbym konsekwencje. Ale za kawalera kurwa?
Widzisz, organy ścigania biorą wszystko pod uwagę. Za kawalera tesz masz rodzinę: rodzice, babcia itd.
To właśnie przez krzywdzenie babci, która gotowała zupki i podcierała tyłek jak byłeś brzdącem, ściga Cię policja.
wdowa94 pisze:Witajcie.
Nurtuje mnie pytanie- Jak WY jesteście nastawieni do ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii?
Dla mnie osobiście jest to ustawa absurdalna, ponieważ nie dość że nie zezwala nam na korzystanie z darów natury, co jest jednym z podstawowych przejawów wolności człowieka, a tym bardziej uniemożliwiają nam rozwój duchowy
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.