leiche pisze: Codeine, weź się zdecyduj. Co chwila zmieniasz zdanie.
BTW, powodzenia w abstynencji.
Nie powinno się łączyć. To jest moje ostateczne zdanie.
zapoznalem sie z twoja opinia i ja szanuje, ale mimo to kusi mnie by sprobowac tego mixu.
biore 300mg/24h moklobemidu w dwoch dawkach i planuje zazucic 75mg kodeiny. malo, ale mysle wlasnie, ze ty popelniles blad przesadzajac z dawka, gdyz imao nasilaja dzialanie opioidow. dlatego wole zaczac od mniejszych dawek by zobaczyc jak silny jest ten efekt (pozniej zawsze moge zwiekszyc). a drugim powodem jest bezpieczenstwo.
jak bede po, opisze efekty.
imdma pisze: zapoznalem sie z twoja opinia i ja szanuje, ale mimo to kusi mnie by sprobowac tego mixu.
biore 300mg/24h moklobemidu w dwoch dawkach i planuje zazucic 75mg kodeiny.
Pozdro i napisz jak było :)
dawka:
300mg/24 moklobemidu + 120mg kodeiny (filtrowana z antodolu 15, wiec i musze przyjac dodatkowo ok. 500mg paracetamolu - imao zwiekszaja dzialanie przeciwbolowe nlpz, wiec intereakcja malo niebezpieczna).
efekt:
nie zauwazylem roznicy w zmienie charakteru dzialania kodeiny, moze o okolo 10% silniejsze dzialanie w stosunku do dawki.
2
dawka:
wszysko jak wyzej, tylko 165mg kodeiny.
efekt:
jak wyzej.
wnioski:
polaczenie moklobemidu z kodeina nie jest niebezpieczne, efekty dzialania kodeiny sa takie same, moze troszke silniejsze. brak innych objawow ubocznych. watroba niebolesna.
(obserwacje subiektywne, eksperymentujac z wyszymi dawkami dopisze jak zauwaze cos ciekawego).
Długo bierzesz już moklobemid?
Ale teraz weź jedź moklobemid przez tydzień, albo dwa i przypierdol kodeinę. Zobaczysz, że działanie kodeiny będzie inne, mniej przyjemne, bardziej pobudzające.
P.S.
Nie powinno się brać ŻADNYCH ilości paracetamolu przy kodeinie. Pisze o tym na ulotce. Bo jak będziesz jadł już moklobemid tydzień albo dwa i wrzucisz paracetamol to może być nie przyjemnie.
P.S. 2
A tak wogóle sory, że nie składnie piszę ale się zbuchałem.
ja bralem kode 12 i 13 dnia kuracji moklobemidem i tak dzialalo.
na sylwestra (20 dzien) mam zamiar przygrzac 200 - 250 mg (dla mnie to normalna dawka) i zobaczymy jak bedzie. opisze efekty :).
P.S.
u mnie nie pisze :).
"moklobemid moze zwiekszac dzialanie ibuprofenu lub innych niesterydowych lekow przeciwzapalnych" <- tylko to pisze co mozna by odniesc do paracetamolu.
pozatym szukalem tez na www.mp.pl i rowniez nic.
wiec skad to info?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.