Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Wystarczy porozmawiać z lekarzem na programie którymś. Nawet zadzwonić chociaż przez telefon jak nie widzą pacjenta to może być ciężko pogadać.
.
@gryzzly, chyba się pomyliłeś. Multi testy to po prostu kilka testów jednocześnie. Tramal chyba nie wyjdzie na testach na morfine. Dlaczego na multi teście miałby wyjść inny wynik niż w teście na morfine? Też dużo zależy od producenta danego testu. Kiedyś na tescie pisało- opio, a teraz pisze skrót od słowa morfina- nie wiem czy to jest jakaś różnica.
.
Proponuje wszystkie nasze informacje DOKŁADNIE opisać, a potem wyciągnąć z tego jakieś wnioski. Ostatni multi test jaki miałem w ręku, to były po prostu cztery testy złączone w jedną całość na plastikowej płytce, były tam obok siebie- test na fete, benzo, morfine i marihuanę. Natomiast test na opio jest teraz nazywany- test na morfine.
W dodatku po jakimś czasie trochę ponad rok zaniechano testowania mnie a ze chce jeździć samochodem legalnie poprosiłem kiedys o zatwierdzenie u doktora to zapowiedziano mi test 2 tygodnie wcZesniej ;) miły kraj
http://en.wikipedia.org/wiki/Morphine
grizzly1982 pisze:Dokładnie to miałem na myśli - test multi to 4 testy w jednym. I wynik dodatni na morfine nie oznacza że to wynik dodatni na opiaty. Każdy lek na kodeine czy tramal nie da wyniku dodatniego na opiaty , tylko morfina plus.
I na tym zakończę wypowiedź o ciastach z makiem.
.
A teraz ostatni argument. Na programie kobieta przy teście podmieniła swoj mocz na mocz od swojej matki, jednak ku zaskoczeniu, wynik na opiaty wyszedł dodatni! Skąd u jej mamy wynik dodatni na morfine? Kobieta myślała z początku, że test pokazał zły wynik, ale po kilku miesiącach ona przypadkowo dowiedziała się z artykułu, że normalni ludzie mogą mieć wynik dodatni na morfine, gdy zje się ciasto z makiem. Na marginesie napisze o innym przypadku. Pewna kobieta podmieniała swoj mocz na mocz od swojego dziecka, ale akurat wtedy zrobiono jej też test na metadon i wyszedł wynik negatywny, czyli że nie piję metadonu... Wniosek mógł być tylko taki- albo brała metadon do domu i go nie piła, albo przy badaniu podmieniła mocz na nie swoj... Za każdy z tych rzeczy jest tylko jedna kara- natychmiastowe wyrzucenie z programu i tak też się stało.
Tłumaczenie test na opiaty, test na morfinę nic tak naprawdę nie mówi, trzeba podac próg. A tramal nie wychodzi, skończcie z tą bzdurą. U nas na programie też mówią, że tramal wychodzi, "bo to lek opiatowy", tramal jest zbyt daleko strukturalnie spokrewniony z morfiną i nie wychodzi. W szpitalu rano dostałem tramal, bo nie mialem metki i bylem na gil, potem pojechaem na program, miałem test (bylem w szpitalu, nie dali matce metadonu, w szpitalu powiedzieli, ze mi nie przywiozą, wiec miałem nieobecności na programie, o nieobecności jest test i automatyczny plus za nieobecnosć) i nic, jakby ktos porzebowal poparcia doswiadczeniem.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.