ps.witam M.A ;-)
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006
http://www.feta.blog.onet.pl
-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
jst pisze: nic nie robię. i to jest najgorsze...
nie ćpam już 40 dni.
Ja też mam 40 dni postu za sobą.
Jak sobie radze z ciśnieniami? Staram się myśleć o konsekwencjach. Wynajduje tyle minusów zarzycia aż w końcu bilans wyjdzie ujemny. Wyobrażam sobie, że wziąłem, a potem siebie za kilka godzin, gdy narkotyk z reguły przestałby już działać i czułbym się jak parszywy śmieć, który zawiódł wszystkich dookoła(rodziców, pscyhologa, siebie, a nawet Was) i musi zaczynać wszystko od nowa. Gdy przychodzi pora,w której wytrzeźwiałbym gdybym wziął, czuje się z siebie zadowolony, bo wiem, że w tym momencie gdybym wcześniej zaćpał czuł bym się nieporównywalnie gorzej.
Generalnie, gdy mam ogromną ochotę, staram się nie myśleć o tych kilku godzinach przyjemności, ale o tych setkach godzin kaca moralnego.
Oczywiście nie działa to w 100%. Wiele razy rzucałem w ten sposób i zawsze pojawiała się chwila, gdy w racjonalny sposób nie potrafiłem nad sobą zapanować i szybko wracałem do nałogu. Wiem, że jeszcze wiele muszę się nauczyć i bez terapii, pscyhologa i leków na pewno nie dam sobie rady.
[Edit] Witam M.A, czekaliśmy, aż w końcu do nas dołączysz.
p.s Mam nadzieję, że nie jesteś ty tylko z powodu TenTypa :-D
Używkowicz pisze: Ja gdy juz totalnie sobie z soba nie radziłem ,zdecydowałem sie pójść do wojska.I nie żałuję pobyt tam zmienił mój punkt widzenia na wiele spraw i pozwolił sie otrząsnąć.To była dla mnie prawdziwa lekcja pokory.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.