ODPOWIEDZ
  • 72 / / 0
Rozumiem o co Ci chodzi, ale nie zgadzam się z tym, że jest to nie do odparcia. Byłem tam, czułem to i poradziłem sobie z tym. Można sobie szukać wymówek i zawsze się jakąś znajdzie, ale chyba nie o to w tym chodzi.

Ja traktuję takie rzeczy jak problemy, które po prostu trzeba rozwiązać, a nie wymyślać następne. Udaję mi się dzięki temu, że jestem jaki jestem i też nie zawsze, ale nie poddaję się. Nie każdy ma na tyle silną wolę, żeby sobie poradzić z każdym problemem samodzielnie, ale na pewno każdy chcę być szczęśliwy. Moim zdaniem lepiej jest pomóc komuś znaleźć rozwiązanie niż dawać wymówki i więcej powodów do użalania się nad sobą.
"What the fuck are we doing in the middle of a fucking desert ?! "
  • 4807 / 267 / 0
Jak pisał William Blake "każdy Bóg ma swoją gilotynę". Trafisz kiedyś na coś, co będzie silniejsze od Ciebie. Może narkotyk, może kobieta :-)
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 72 / / 0
Może tak, a może nie :D

Piosenka dla wszystkich, którzy borykają się z jakimiś problemami, i nie tylko :)

Joseph Arthur - Slide Away
http://www.youtube.com/watch?v=YWptOmY4q7c
"What the fuck are we doing in the middle of a fucking desert ?! "
  • 418 / 2 / 0
Uzależnienie od hobby ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.