Rano godzina 6:00 dostaję smsa od kumpla, który miał ja u siebie w pokoju;/
"Hej u mnie w kamienicy jest mnóstwo policjantów szukają moich sąsiadów z piętra niżej... Dobijają się do mnie do chaty!!!!"
Znaleźli tylko jednego i...
Myśleli, że drugi ukrył się u niego w mieszkaniu...
Otwiera, ponieważ nie miał innej możliwości(tak sądzę;/)
Wpadają z krzykiem "Na podłogę Ku**!" zaczęli otwierać wszystkie szafy i natknęli się na pomidory!!! 6 krzaków (indoor mix) kwitnących...
Zawinęli go na komisariat:(:(
Całą historię opowiedziała mi dokładnie jego siostra...
ok teraz sprawa...
Był już karany za pobicie i odsiedział swoje, na wolność wyszedł rok temu.
Czuję się odpowiedzialny ja jego nieszczęście, ponieważ była to nasz wspólna uprawa...
Jak sądzicie będzie to tylko dołek, czy od razu na areszt..?
Jestem gotów wziąć na siebie odpowiedzialność, jestem niekarany, ale czy to go uratuje od odpowiedzialności karnej..?
Możliwe, że ten jeden z sąsiadów zacznie strzelać z dupska, ponieważ wiedział, ze tam często przebywam i znam się z nim dobrze...
Jak powinienem Waszym zdaniem postępować..?
Proszę o szybką reakcje
pozdrawiam
A.
dadzą Ci pseudo szanse, na społeczne pseudo"
Ale co ja wogole pierdole... przeciez to Polska. Sory.
Przyjaciela wypuścili po prawie 48h...
Dzisiaj ma rozmowe z prokuratorem, ma poddać się samoukaraniu.
Czyli na bank dozór, monar i jakieś prace społeczne, a może po prostu zawiasy i grzywna:|
Lepsze to niż odsiadka..!
Dziękuję za Wasze opinie:)
Pozdrawiam
Amson
dadzą Ci pseudo szanse, na społeczne pseudo"
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.