Więcej informacji: Pentedron w Narkopedii [H]yperreala
noithai pisze:Dobry neuroleptyk jest OK i nie ma zadnych wlasciwosci uzalezniajacych.
Potwierdzam, Pente w dawkach 120+ działa o dziwo naprawde euforycznie i wyraźnie czuć serotonine. Po przerobieniu jakiejś sensowniejszej ilości w ten sposób nawet źrenice rozwala. W dawkach <100 jest moim zdaniem wręcz nieprzyjemny. Choć wiele osób się z tym nie zgadza to w moim przypadku w.w. dawki (tzn poniżej 100mg) wywołują raczej nieprzyjemny niepokój i roztrzęsienie niż przyjemne stany o które przecież chodzi. Problem w tym, że wiele takich kresek ~150-160 wciągnąć nie można bo stymuluje to kurestwo potwornie. A na zjebie po tym czuje się jakbym był 2x głupszy niż normalnie, nawet wysłowić się nie potrafię jak ide do sklepu kupić szynke. Ludzie obczajali na mnie jak na idiotę, po prostu nie da się w moim przypadku ukryć, że jest się wyprutym po sesji. Zombie 110%. Pente byłby dobry, gdyby nie był taki chujowy - To zdanie doskonale oddaje mój stosunek do tego ketonu :P
Co do neuroleptyków itp. to sam nigdy nic takiego nie stosuje, jak się człowiek bawi to później ponosi konsekwencje, nie chcę dorzucać kolejnych substancji psychoaktywnych w mósk. Poza tym po neuroleptykach na zjeździe z Pentedronu to już chyba w ogóle nie potrafił bym mówić :P Raczej preferuje na zjazd ze 2-3 piwka, bucha mj i palenie fajki za fajką dla uspokojenia psychy. Ewentualnie po jakiś 4-5 godzinach od zniknięcia ostatnich przyjemnych efektów niewielkie ilośći Kodeiny dla rozluźnienia. (Przez niewielkie rozumiem np. 75mg. Po moich burzliwych przeżyciach z Kodeiną jeśli wleje w siebie antka ze 150mg to już szaleństwo i ewenement :P)
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
TRD pisze:Pente w dawkach 120+ działa o dziwo naprawde euforycznie i wyraźnie czuć serotonine.
"Przed porodem matka się pytała ojca: “Co ja pocznę?” Penx
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.