ODPOWIEDZ
  • 414 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 27 / 0
Nieprawda, od początku było wiadomo, że ilość miejscówek na SUN będzie ograniczona. Nie ma w tym nic komercyjnego, zresztą mnie się to bardzo podoba. Ozora w tym roku na 100% będzie największą ze wszystkich, a już w 2011 było za dużo ludzi. Tam nie ma ograniczonej ilości biletów i z pewnością odbije się to na komforcie zabawy tegorocznych uczestników.
High, how are you?
  • 414 / 10 / 0
.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Nawet, jeśli nijak nie można mówić o dbałości o lokalne środowisko, to poniekąd cieszę się, że limitują tę ilość biletów. Jestem pewien, że to najważniejszy z trzech festiwali które w tym roku odwiedzam, jestem pewien także, ze latał będę na nim wysoko - świadomośc wobec tego, że będą tam wszyscy Ci, którzy powinni być (zadbali zawczasu o bilet i na festiwalu im zależy), a do tego, że nie będzie tłumów - o, to mnie bardzo raduje.
Kurwik pisze:
Nie lepiej w takiej sytuacji zwyczajnie udać się na festiwal, na którym żadna z ekstrem (dilerka<--->policyjna inwigilacja) nie psuje zabawy, tym bardziej, że ten festiwal robią ludzie, którzy przez te wszystkie lata organizowali Ozorę i nadawali jej kształt?
Dobrze wiedzieć, że S.U.N. nie będzie martwił nas podobnymi kwestiami, ale nasuwa mi się pytanie z pozoru błahe - jak ma się sprawa z prawem antynarkotykowym na Węgrzech? Jakieś znaczące różnice w stosunku do Polski, czy może bliżej do Czech?

A i druga sprawa, skoro już w tym temacie piszę - S.U.N. Festival plasuje się 24-28 lipca, Woodstock 1-3 sierpnia. Czy ktoś z ludzi jadących na S.U.N. ma w planach odwiedzić później Wooda? Jeśli tak, to w jaki sposób się tam zabiera i kiedy? Tutaj wraca pytanie o politykę narkotykową Węgier, po jeśli nasuwa się pomysł spędzenia dwóch dni między festiwalami gdzieś w węgierskich lasach czy turystycznie między miasteczkami, to głupio by było zostać po drodze zatrzymanym za jakies błahostki.
Adora quod incendisti,
incende quod adorasti.
  • 2775 / 40 / 0
Ahuwot pisze:

Dobrze wiedzieć, że S.U.N. nie będzie martwił nas podobnymi kwestiami
Tego to nie wiadomo. Z pewnością będzie tam bardzo dużo dilerów, którzy przyjadą zrobić sobie rozgrzewkę przed Ozorą, policja też się może pojawić
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 519 / 2 / 0
Pisałem to już w wątku o ozorze, ale plany mi się zmieniły i jadę na suna:
Wybiera się ktoś rowerem? Przyłączy się ktoś? Wyruszam z górnego śląska, pewnie tak z tydzień wcześniej, w planie jakieś 150km dziennie, ale mogę się dostosować.
  • 147 / 23 / 0
O ja pitolę! Ja bym pojechał na rowerze, tylko że ja mam XC, a ty pewnie szosóweczkę? To bym nie nadążył, max 40 km/h da się nim sunąć po równym nie męcząc się zbytnio. Tyle że na Woodstock nie ma szans się wyrobić potem, więc i tak odpada, cholera... Może za rok bym się tak wybrał z Tobą, albo gdzieś indziej jeśli też będziesz taki wyjazd planował. Jakby co miej mnie na uwadze i ślij PM'kę, pozdrower.
  • 3127 / 27 / 0
Nie łudźcie się, że na SUN nie będzie policji.
High, how are you?
  • 414 / 10 / 0
.
  • 3490 / 57 / 0
Jeśli chodzi o prawo narkotykowe to na Węgrzech jest dość ciężko, dowolna ilość dowolnej substancji zakazanej to bodaj 2 lata odsiadki. Dużo rzadziej niż w Polsce wlepiają zawiasy. Z substancji zakazanych znalazło się w wykazie kilka RCków nie objętych kontrolą w Polsce (np. DOC, AL-LAD)

Tu pełen wykaz substancji nielegalnych:
http://www.emcdda.europa.eu/eldd
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.