Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
/Scalono. -dsn
Nie umiem edytować postu. Dalej jestem na fluo i dalej mi się zamarzyły grzyby. Mając w głowie poprzednie doświadczenie (raczej jego brak) stwierdziłam, że ostatnią szansą będzie legendarny miks alko, grzyby, w moim przypadku jeszcze fluo. No to siup, zalałam żołądek około siedmioma czy ośmioma browarami, potem 40-50 łysych z sokiem z cytryny. No i powiem wam, że jadłam już nieraz po 90 grzybów bez alko i bez fluo - w porównaniu do tego było słabo. Złapałam po tych 40 taką lotę, że myślałam, że mam wstrząs serotoninowy czy zespół... Cośtam w mieszkaniu kumpla zaczęło walić spalenizną i ktoś nagrzybiony oczywiście mnie spytał czy przypadkiem się ja nie jaram? No, oczywiście, że ja się spaliłam żywcem i po tym spaleniu nagle zaczęło walić kwiatkami - kurwa - jestem ojcem Pio w nowym wcieleniu. W ogóle wkręciłam się, że wpadają tam moi rodzice i zbierają się wszyscy, żeby dzwonić po karetkę. W szpitalu też byłam. I ogólnie jak ktoś coś do mnie gadał to słyszałam całkowicie coś innego - na przykład mój chłopak do mnie "Musisz to jeszcze raz przetrzymać dla mnie, dasz radę" a oczywiście nic takiego nie gadał. Masiakra. Polecam xD
muertogatito pisze: Oto rzeczy, których przy antydepresantach stosować nie wolno:
• dxm (!)
• mdma (!)
a tych raczej się nie powinno (należy zachowac szczególną ostrożność):
• tryptaminy (LSD, psylocybina, ibogaina, melatonina)
• opioidy
• meskalina (ale jak już ktoś ma dostęp, to powinien być na tyle szczęśliwy, żeby nie brać SSRI)
• amfetamina
W sumie to aż dziwne że nikt wcześniej tego nie napisał, wszak temat już trochę wisi.
Melatonina, także tryptamina, nie działa w ogóle na receptory serotoninowe.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.