Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1934 / 108 / 0
nie wiem jak w praktyce ale to oczywiste ze po GHB tez jest wielka ochota na seks przeciez GHB bylo pierwsze rozpowszechnione dopiero po zakazie wszedl GBL, mozna poczytac na zagranicznych forach o sex raportach GHB , byli przeciez tacy co glownie go brali z partnerka w celach polepszenia stosunkow i osiagniecia wiekszych doznan, ale porownanie jak wypada w tej kwesti to nie wiem...
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 1934 / 108 / 0
zauważyl ktos ze gbl podbija mocniej sedacje niz ghb przeliczajac gbl i ghb na podobna dawke ?
gbl podbija znacznie mocniej sedacje w stosunku do eufori i polepszenia nastroju, ghb tak jakby bardziej ma te dzialania wywazone... ma ktos podobne spostrzezenia ?

• 545 / 8 / 0
angrybrads1 pisze:
zauwarzyl ktos ze gbl podbija mocniej sedacje niz ghb przeliczajac gbl i ghb na podobna dawke ?
gbl podbija znacznie mocniej sedacje w stosunku do eufori i polepszenia nastroju, ghb tak jakby bardziej ma te dzialania wywazone... ma ktos podobne spostrzezenia ?
Nie, poza tym, że GBL wchodzi szybciej więc w dużych dawkach zwala z nóg szybciej niż GHB, nawet w ciągu 10 min. Zakładając podobne dawkowanie, jak dla mnie proporcja euforii do sedacji to przede wszystkim a nawet wyłącznie set & setting. Dobre samopoczucie, muzyka, inni ludzie, wyjście na miasto = euforia, nawet w dawkach większych niż nasenne (akywność fizyczna bardzo znosi sedacje). Siedzenie w domu przed kompem w nastroju jak codzień = całkowity brak euforii, tylko sedacja i sen. Dotyczy to także rzekomych różnych rodzajów GBLa, które to niby wywołują różne poziomy euforii... (tu często dochodzi jeszcze ew. kwestia tolerancji i przyzwyczajenia).
  • 1934 / 108 / 0
tylko ze ja probowalem jedno i drugie praktycznie o tej samej porze, zaraz po przebudzeniu w identycznych warunkach i mam takie wlasnie odczucia, jak by gbl silniej dzialal na gabab, ponieważ na ghb fakt euforia troszke nizsza ale sedacja znacznie nizsza w porownaniu do gbl, przez co dzialanie i euforia jest klarowniejsza na ghb, nie przeszkadza czy przycmiewa tak tego silna sedacja jak w przypadku gbl...
przynajmniej takie mam odczucia, nie wiem czy trafne , wiec pytam :)

• 545 / 8 / 0
angrybrads1 pisze:
tylko ze ja probowalem jedno i drugie praktycznie o tej samej porze, zaraz po przebudzeniu w identycznych warunkach i mam takie wlasnie odczucia, jak by gbl silniej dzialal na gabab, poniewarz na ghb fakt euforia troszke nizsza ale sedacja znacznie nizsza w porownaniu do gbl, przez co dzialanie i euforia jest klarowniejsza na ghb, nie przeszkadza czy przycmiewa tak tego silna sedacja jak w przypadku gbl...
przynajmniej takie mam odczucia, nie wiem czy trafne , wiec pytam :)
Ale GBL na nic nie działa, tylko wnika w tkanki a z nich przedostaje się do krwi, gdzie w ciągu kilku minut (okres półtrwania ok. 1 min.) jest przerabiany na GHB.

Zastanów się czy na pewno masz identyczne dawki. Jak obliczasz stężenie GHB? Bierzesz pod uwagę, że wydajność Twojej reakcji jest prawdopodobnie niższa niż 100%? (konwersja in vivo jest wydajniejsza). Bo jakby nie patrzeć, im większa dawka, tym większa sedacja.
  • 1934 / 108 / 0
ja doskonale wiem jak dziala GHB czy jak syntezowany w organizmie jest GBL, wiem tez jaka po miedzy nimi jest roznica i czym spowodowana, mi tego nie musisz tlumaczyc...

doskonale wiem ze im wieksza dawka tym wieksza sedacja, chodzi o to ze sedacja z euforia nie musza rosnac liniowo, bo przeciez w koncu euforia staje na pewnym poziomie i jedynie wraz z kolejna dawka wzrasta tylko sedacja i coraz ciezsza sennosc do opanowania, GBL ze wzgledu na swoj profil dzialania moze potegowac wlasnie silna sedacje, to by tlumaczylo to co opisywali ludzie ze euforia czesto pojawia sie przy dawce bliskiej nieogarnieciu, czyli silnej sedacji, a w przypadku GHB wydaje mi sie ze sedacja jest mniejsza w stosunku do euforii, przez co dzialanie jest bardziej klarowne bo nie tlumi wszystkiego (a zwlaszcza euforii) mocna sedacja i choc jest ona (euforia) w przypadku czystego GHB troszke nizsza niz w podobnej dawce GBL to nie ma takiej meczacej sedacji (efekty sa bardziej wywazone)...

robilem synteze z soda - 1,5ml GBL jednego dnia drugiego dnia 1,5ml GBL

i choc euforia byla odrobine wieksza przy GBL to sedacja byla mocna i tlumila reszte

przy GBL z soda euforia byla troszke mniejsza ale za to sedacja znacznie nizsza nie taka nachalna, nie tlumiaca reszty efektow wiec dzialanie bylo bardziej klarowne nie takie odurzajace...

wiecej nie tlumacze bo za huja nie wiem jak mam to inaczej wytlumaczyc, najwyzej po przeprowadzeniu testow postawie przed faktem dokonanym bez pytan i prob tlumaczenia :D

• 545 / 8 / 0
To nie jest kwestia co daje mniej/więcej euforii czy sedacji czy mniej lub bardziej działa na GABA-B, po prostu GHB z tej samej ilości GBL wchłania się wolniej i działa trochę słabiej ale dłużej. Jak porównujesz efekty to zestaw sobie raczej 1,3-1,4 ml GBLa z NaGHB zrobionym z 1,5 ml.
  • 1934 / 108 / 0
no faktycznie moze tak jak podajesz proporcje to dzialanie bylo by bardziej podobne/zblizone do siebie...

a synteza z NaOH lub sody oczyszczonej rozni sie czyms ? glownie chodzi o efekt koncowy, czyli wydajnosc... czytalem ze nie, ale wole zapytac kogos kto testowal oba rozwiazania w praktyce :)

• 101 / / 0
Teraz jednoznacznie mogę stwierdzić, że z gieblem trzeba bardzie uważać, łatwiej przedobrzyć i po prostu przysnąć.. whatever :) Przy GHB tego problemu nie odczułem, wejście jest o wiele bardziej łagodne, schodzi też bardzo powoli. Nagle po prostu uświadamiasz sobie "o już zeszło, nawet nie zauważyłem kiedy" xD Ale występuje też mniejsza euforia, na hard imprezy raczej wybrałbym giebla :P
Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source.
  • 1934 / 108 / 0
zgadzam sie z toba w pelni gobe , nawet siedzac skupiajac sie i patrzac w zegarek ciezko okreslic czy jeszcze dziala GHB czy juz nie... z tego wzgledu do codzienniego stosowania tylko GHB, na grubsza impreze po ktorej wracasz do lozka lepszy GBL, jezeli chodzi o branie w ciagu dnia , miedzy jakimis obowiazkami czy w celu antylekowym/antydepresyjnym tylko GHB, bardzo elegancko obchodzi sie z organizmem, minus to slony smak i posmak mydla/proszku do prania :D wypic z zatkanym nosem, popic woda i zapomniec :)

ODPOWIEDZ
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.