Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2777 / 36 / 0
A zrobiłem tak iż słyszałem, że słabiej działa po przerwie, dlatego chcąc tego uniknąć zarzuciło się więcej niż powinno.
Nie do końca "słabiej", tylko "w chÓj niefajnie, zupełnie nie tak jak go zapamiętaliśmy".

W czasie drugiego roku brania miałem najwięcej takich akcji, bo przez dłuższy czas robiłem przerwy rzędu miesiąca, a potem dziwiłem się czemu mimo dużych dawek zamiast dalekich lotów, CEV'ów i euforii czuję się tylko jak dziecko z upośledzeniem umysłowym. Zacząłem jeść częściej i problem zniknął - konkretne tripy wróciły, pewnie też trochę za pomocą Citroseptu, bo dopiero stosunkowo niedawno poznałem odpowiedź na pytanie dlaczego nie mam już TEGO rodzaju odbioru muzyki. Wiecie, takiego, że aż dostaje się ciarek na plecach, a na zjeździe, gdy muzyka dostaje jeszcze dodatkowego kopa nieraz aż chce się płakać, takie to wszystko piękne. ;-)
  • 358 / 2 / 0
ostatni trip z 2 tyg. przedostatni ok 4 tyg temu, ostatnio mimo 27 kropel Citro było strasznie słabo ale to tylko 450mg. Po dwóch tygodniach przerwy planuję dzisiaj lot na 675 lub 750 plus 30 kropel Citro. No własnie. Czy po takim czasie mogę miec reset? Tzn. czy bardziej opłaca się wziąć dzisiaj powiedzmy 300mg i jutro właściwe 675 czy latać dziś, bo powinno być ok razem z Citro ?
  • 1026 / 31 / 0
Pewnie już i tak za późno i pewnie dawno zarzuciłeś ;) ale i tak napiszę. 2 tygodnie to nie jest na tyle długi odstęp, żeby nastąpił reset, wręcz przeciwnie - to optymalna przerwa. Organizm i umysł odpoczywa, świeży i zregenerowany przyjmuje DXM i trip jest bardzo kolorowy, ciekawy i generalnie taki, jaki powinien być.

Reset w moim przypadku występuje tylko po kilkumiesięcznych przerwach.
  • 173 / / 0
Niezmiernie jestem ciekaw gdzie leży granica między optymalną przerwą, po której "organizm i umysł odpoczywa, świeży i zregenerowany przyjmuje DXM i trip jest bardzo kolorowy, ciekawy i generalnie taki, jaki powinien być", a przerwą na tyle długą, że konieczny jest reset. Ktoś zgłasza jakieś stosunkowo konkretne pomysły, spostrzeżenia własne? Byłaby to ogromna pomoc w zaplanowaniu wyprawy, dla lotników, którzy z wyboru czy też z powodu niesprzyjających okoliczności, są chwilowo w stanie spoczynku. :-)
Oko którym Bóg patrzy na mnie, jest tym samym okiem, którym Ja patrzę na Boga.
  • 1026 / 31 / 0
Wydaje mi się, że to raczej trudne do ustalenia ;) bo to kwestia silnie osobnicza, zapewne zależna od wielu czynników. Mogę tylko powiedzieć, że u mnie to około 3 miesiące i więcej.
Reset to nic strasznego, wystarczy 300-450 mg (zależnie od tolerancji) do filmu czy gry na dzień/kilka dni przed lotem "właściwym".

Ku otusze dodam tylko, że po solidnej, kilkumiesięcznej przerwie, a następnie przy umiarkowanym używaniu (raz na dwa tygodnie?) wraca magia "początków".
  • 2538 / 215 / 0
czy po 4 miesiącach przerwy pojawi się reakcja histaminowa jak za pierwszymi razami z DXM ? Gdy ładowałem równo histaminy w ogule nie czułem , teraz po tej przerwię się aż boję wziąść DXM , miał ktoś tak ? :D
  • 2637 / 37 / 0
Zobaczymy jak bedzie działało 450 po około 5 mies. przerwie booyah.
  • 88 / / 0
No właśnie zajadam 900mg po ok 16 miesięcznej przerwie mam nadzieje że będzie miło bo ostatni raz kiedy jadłem 900 było, ze tak powiem słabo :D Życzcie mi powodzenia !!

Mineło jakieś pół godziny a mi zostało 5 tabsów i robi si enie dobrze nutka na uszach ale chyba trzeba sie położyć bo szykije sie totalny nieogar

scalono

NIe moge edytować 2 raZ posta sorry że jeden pod drugim hmm miało być zajebiście i kolorowo a było zajebiście głęboko ale jakoś czarno-biało i nie było takiej eufori w tripie po mimo ulub muzyczki no i paw o 6 Rano :D a kobita całą noc sie nie trzasnęła co ja zwiedzałem to jest piękne mam nadzieje że natępny raz będzie ciekawszy hmm może odrazu zabrać sie za 4 pletau? Tam przecież nie może być słabo.. znaczy może wiem ale ja umiem sie przed bad tripami obronić podrużowałem sporo przed przerwą. Więc co myślicie walić większą dawke czy co ?
*SoRry za literówy i takie ale wracam do siebioe :)
Ostatnio zmieniony 26 maja 2013 przez Fatmorgan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: scalenie
  • 2538 / 215 / 0
Po tak długiej przerwie nic dziwnego że nie ma kolorów , itp. Po pierwszej przerwie 900 mg poczułem jak 20 tabletek podczas regularnego za.żywania i nie było ani jednego minimalnego CEV-ika :(
Najwięcej kolorów jest jak częściej bierzesz powtórz za parę dni trip i już powinno być lepiej. Po przerwie powinien być robiony restart by poprawnie zadziałało , czyli dzień wcześniej powinieneś zjeść 450 mg ( lub więcej zależy od Twoich potrzeb) a na drugi dzień dawka docelowa czyli twoje 900 mg :D
  • 385 / 7 / 0
Muszę się wyspowiadać. Na parę miesięcy odstawiłem deksa dla MXE (wygodniejsza, przyjemniejsza dla ciała, brak efektów na drugi dzień, mała objętościowo ilość substancji, itd itp). Było fajnie, ale okazało się, że po jedzeniu mexy co prawie drugi dzień straciła ona, jak kiedyś dex, swoją magię. Czuję, jakbym sam się oszukał i pozbawił dostępu do kosmosu. Chciałbym móc znów wziąć dexa i przeżywać te niesamowite chwile gdzieś między mrokiem a światłem, ale po ostatniej próbie powrotu z 450mg byłem fatalnie rozczarowany. Gastrycznie było mi przykro, a efektów psychicznych, poza lekką zmianą odczucia czasu i przestrzeni, oraz ogólnego przymulenia, nie zaobserwowałem. Co robić, bracia i siostry? Zwiększenie dawek? Grejpfrut?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...