Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
Jak juz predzej wspomnialem jestem po kilku dniach jazdy, wiec dzisiaj startowalem z minimalnym zapasem serotoniny. Ogolnie juz w przeszlosci kilka razy robilem podobne miksy i tym razem takze nie bylem zawiedziony.
Ogolnie uczucie euforii (Po samym api takego nie mam) dlugi i przyjemny peak, w sumie mniej pobudzenia az momentami ziewalem, ale w sumie samo api jest malo pobudzajace a co dopiero po kilku dniach cpania.
Dorzuta pomimo dwukrotnej w stosunku do pierwszej dawki inhibitora nie dala juz tych samych efektow. Powoli wszystko sie konczy. Wrzucilem 0,5mg alprazolamu i czuje sie normalnie. Mysle, ze jeszcze 2-3 godzinki i spokojnie pojde spac.
Polecam stosowac ta substancje z inhibitorami serotoniny i/lub noradrenaliny. mozna wyciagnac znacznie wiecej niz substancja daje solo. Oczywiscie takowe eksperymenty tylko dla osob doswiadzonych i kompetentnych, ktore wiedza co robia, sa swiadome niebezpieczenstw, oraz wiedza jak postepowac w sytuacjach kryzysowych.
no to by potwierdzialo moja teorie, ze 5-API to tez SRI, a nie releaser, bo wtedy by blokowalo dzialanie.
ale z drugiej strony dziwi mnie Twoja lajtowa reakcja, bo ja po zapodaniu latem, w przeiagu 2 dni trzech albo czterech dawek wielkosci 120mg (srednio co 12h), mialem bardzo powazne objawy ZS czy cholera wie czego, gdy ostatnia sie zaladowala. (slabo, odwodnienie, wysoka temp). fakt, ze bylo to latem i bylo naprwde bardzo goraco. przeszlo po godzinie gdy wypilem sporo zimnej wody, wszedlem do lasu i momentalnie wszystko wypocilem. od tego czasu wiem, ze z 5-API nie ma zartow.
Mam jeszcze przypuszczenia co do blokowania przez api wychwytu zwrotnego noradrenaliny, ale jeśli tak, to w niewielkim stopniu.
no chyba że to ja nie znam potencjału narkotycznego wenli :cheesy:
primum non nocere
ohYeah pisze:yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy od kiedy wenlafaksyna to narkotyk? xD jakich efektów się spodziewasz niby? Przepraszam, ale Twój pomysł i oczekiwanie Z WYRAŹNĄ CIEKAWOŚCIĄ xD na to, co się stanie brzmi tak absurdalnie, że nie wierzę, że napisałeś tego posta na serio.
no chyba że to ja nie znam potencjału narkotycznego wenli :cheesy:
Jeśli nie ma się pojęcia o czym się mówi, to się nie mówi. Wcześniej wspominałem też działanie API Na Sertralinie, które było spotęgowane.
W ogóle to po co ja w ogóle tłumacze?
Sama od kilku miesięcy biorę właśnie wenlę, za parę dni schodzę ze 112,5 do 75mg. Czy gdybym pierwszy raz od prawie roku 8-( skusiła się na 5-api lub np. 6-apb, to mogłabym spodziewać się że zadziałają prawie normalnie, ale też mieć na uwadze ryzyko ZS?
@Passenger,
skoro masz dzień wolny, to ocenisz sam, czy dasz radę się uczyć lub pracować, nie? Jeśli się okaże że prześpisz 3/4 doby, a 1/4 spędzisz na jedzeniu:P,to nie traktuj jej jako "spisanej na straty". Nieadekwatnie brzmią Twoje słowa w kontekście przeznaczenia czasu na regenerację organizmu - gdzie tutaj widzisz straty? :cheesy: :old:
primum non nocere
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.