Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1406 / 142 / 0
bo heroina sie metabolizuje do morfiny właśnie. jak długo? zalezy od organizmu. w testach na h.oznacza sie 6 MAM czyli główny jej metabolit, którego nie ma przy podaniu tylko samej morfiny, a który pomału znika z krwi, gdyz metabolizuje sie dalej, do morfiny. stad takie wyniki. to takiej najprostsze wytłumaczenie.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2013 przez oxan, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 343 / 6 / 0
Ja swego czasu czytałem dokładnie specyfikacje tych ogólnych testów jakie są stosowane na programach metadonowych i sprzedawanych w aptekach. Już niewiele z tego pamiętam, ale to co zapamiętałem, w tych testach nie ma osobnych wskaźników na kodeine czy heroinę, bo te testy tylko reagują na morfine i jej metabolity, a ponieważ kodeina i heroina jest metabolizowana do morfiny i jej metabolitów, to te testy wykryją też morfine pochodzącą z kodeiny i z heroiny. Dlatego w tych testach jest stosowany ogólny termin- opiaty, bo niemożliwe jest wykrycie, jaki akurat opiat był zażyty. Z tego co mi jeszcze w pamięci coś kołacze, to heroina błyskawicznie przechodzi do postaci morfiny i jej metabolitów, tak że już po chyba 6(?) godzinach u badanego można jedynie znaleźć morfine i jej metabolity.
.
Oczywiście, ja tutaj piszę o zwykłych testach i multi testach sprzedawanych w aptekach i stosowanych na programach metadonowych, ale które są i tak szokująco drogie- jeden test to kilkadziesiąt złotych.
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2120 / 265 / 0
Mnie sie wydawało, ze 6-O-MAM utrzymuje sie do 24h. U mnie po 2 dniach wychodzi plus, tak powyżej 3 np. po 90h nie wychodzi. Jakoś boje się sprawdzić, co będzie po nieco poniżej 3 dniach :) Parę razy myślalem, ze w koncu się o tym przekonam, miałem przed oczami perspektywę utraty pracy. Na programach 2 plusy na pól roku powinny byc dozwolone, bez utraty przywilejów :)
Ostatnio zmieniony 15 maja 2013 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 343 / 6 / 0
Już po kilku godzinach cała heroina jest zmetabolizowana do morfiny i jej metabolitów, więc wszelki ślad po heroinie znika, a ogólne testy zamiast heroiny, to wykrywają morfine i jej metabolity. Jednak już po trzech dniach te testy nie wykrywają nawet morfiny i jej metabolitów. Ten czas można mocno skrócić, gdy wypije się dużo płynów i zje się dużo cytryn. Ja znam przypadki, że gdy pito dużo płynów z dodatkiem cytryny, to te testy już po dwóch dniach nie wykrywały śladów morfiny i jej metabolitów:-) Niektórzy jeszcze piją preparaty z elektrolitami.
.
A gdy jesteśmy już w całkowicie beznadziejnej sytuacji, to można do próbki moczu dodać kilka mikro okruszków kwasku cytrynowego, to wtedy test pokazuje, że z przyczyn technicznych wynik jest nieważny. Wg regulaminu, taki wynik testu jest uznawany na korzyść pacjenta, bo przecież co pacjent jest temu winny, że test jest uszkodzony i nie można uznać jego wyniku:-) Chyba że program ma dużo pieniędzy i może sobie pozwolić na powtórzenie testu, ale nie spotkałem się z takim czymś:-) Może być wiele przyczyn, że nie można uznać wyniku testu, że wynik nie jest ani ujemny ani dodatni.
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 8 / 0
Oj zawsze powtarzają test gdy wynik kontrolka się nie pojawi. Na pewno na dzielnej tak robią. Nawet jak jest przypadek że wychodzi Ci benzo a twierdzisz że nie brałeś to możesz poprosić o powtórzenie testu i muszą wykonać następny. Na początku robiony jest test na multi. Jak na nim coś wyjdzie a nadal pacjent się upiera że coś jest nie tak to wyciągają pojedynczy i na daną substancje robią. Personel nie jest głupi, znają wszystkie sztuczki. A jak widzą że namiętnie kombinujesz to każą Ci zrobić badanie ilościowe i wtedy wszystko czarno na białym na papierze jest napisane ile jednostek jakiej substancji było.
  • 343 / 6 / 0
Na naszym programie jest tak, że pacjent zawsze może zakwestionować wynik testów, bo te testy są z definicji bardzo omylne, ale wtedy robione są dokładne badania krwi, a gdyby wynik tych badań był niekorzystny dla pacjenta, to wtedy pacjent podlega zaostrzonej karze, bo oprócz potwierdzonego przewinienia złamania abstynencji, to jeszcze dochodzą inne winy: bezczelne kłamstwo, stracone nerwy personelu, stracony dodatkowy czas na wyjaśnianie i zrobienie badań, oraz wysoki koszt dodatkowych i niepotrzebnych badań. Już nie pamiętam jaka kara jest za to wszystko, ale to chyba też zależy od okoliczności w indywidualnej sprawie.
  • 1111 / 17 / 0
Nadal nie wyjaśniono tej sprawy. Dlaczego niby nie da się pozbyć morfiny w krócej niż 4-5 dni jak to grizzly napisał? Ktoś potwierdzi tę informację?
  • 343 / 6 / 0
Przecież napisałem wyraźnie, że już po około trzech dniach te testy nie wykażą opiatów w moczu... Ten okres można nawet skrócić przez picie dużych ilości płynnow, oraz przez jedzenie cytryn (zakwaszanie organizmu). Oczywiście, można sobie wyobrazić niekorzystną sytuację, że nawet po czterech czy pięciu dniach testy mogą jeszcze wykryć ślady morfiny i jej metabolity, ale taka sytuacja jest ekstremalna i bardzo rzadko, np. akurat wtedy było bardzo mało wypitych płynnow, do tego w posiłkach nie było nic kwaśnego itd. Chyba też chora wątroba i chore nerki potrafią wydłużyć ten okres. W praktyce zawsze po trzech dniach wychodzi wynik negatywny, a nawet szybciej
  • 2120 / 265 / 0
Standardowo morfina jest wykrywalna przez 48-72h, oczywiscie ten okres może sie zmieniać w zależności od pH moczu, indywidualnych predyspozycji. Podejrzewam nawet, że dieta wegetariańska sprawia, ze majka dłużej siedzi w organiźmie (chodzi o wyższe pH moczu). Dla większości ludzi wystarczą 3 doby.

Aha, ważna też jest czułosć testu, jak test jest do 2000 ng/ml (standardowy z apteki) to krócej wykrywa majke niz ten 300ng/ml (program metadonowy, chyba, ze idą pacjentom na rękę i jest mniejsza czulosć). No, różnica to 3 okresy póltrwania, można se przyjać, że nawet dobę dlużej wykrywa ten 300ng/ml. Ten 300ng/ml moze dać fałszywy wynik jak objemy sie makowca, za to ten mniej czuły jak cos wykrywa to mozemy byc niemal pewni, że osoba cpala.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2013 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1241 / 9 / 0
u mnie na programie jest okienko OPIATY nie ma rozroznienia jakie ;)
ale mam tez okienko benzodiazepine NO I MOJE pytanie teraz czy zolopidem / zopiclone wyjdzie mi na tych testach jako benzo czy bedzie czysto ?
Nie chce zeby sie do mnie przyjebali o benzo teraz wiec mowcie wy co bedzie :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.