Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 343 / 6 / 0
Tutaj niedawno była dyskusja o tym, że nawet duże dawki przestały działać. Ale czy to nie jest tak, że bupra w dużych dawkach przestaje działać? Kiedyś wiele osób na forum o tym pisało, że bupra ma działanie pułapowe i nie ma sensu ćpać większych dawek, bo nie tyle że to nic nie da, ale wręcz przeszkadza, bo zwiększa się tylko działanie antagonistyczne. Czy to prawda? Czy ktoś może potwierdzic te informacje?
.
Druga sprawa. Znajomy co już ukończył program bupry w Krakowie opowiadał mi, że w miarę upływu czasu na tym programie, to stopniowo zwiększało się u niego działanie stymulujące bupry, co z biegiem czasu staje się coraz bardziej nieznośne, z tego powodu pacjenci tego programu po pewnym czasie sami od siebie stopniowo proszą o obniżanie dawek bupry. Czy ktoś spotkał się z czymś takim
Uwaga! Użytkownik Motor niczyj jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 475 / 17 / 0
@Up -Na moim przykladzie opisze to zjawisko. Ja im wiecej biore bupry(bonondol 4, 5 mg) , tym faza jest bardziej zamulajaca i po prostu ide spac. Po przebudzeniu baniak mnie tak napierdala , ze nie mozna wytrzymac. Z kolei jak wezme mniej , okolo 2 mg , to dzialanie jest , hmmm , zadowalajace. Jednak bupra to raczej nie moja bajka.
Jesli chodzi o blokowanie receptorow , to tak jak pisalem wyzej , zarzucilem grama trama , okolo 15 godzin po ostatnim bunondolu 2mg. Faza byla ok , lecz dzialalo b.krotko i szybko zaczela bolec glowa. Pozniej okolo 24 godzin od wziecia ostatniej dawki bupry 2mg , zarzucilem pol plastra fenta (ACTVIS 100) i juz to porobilo mnie mocno , zadowalajaco i dzialalo dlugo jak zawsze.
  • 809 / 15 / 0
To działanie stymulujące jak napisał Motor dla mnie się stało już totalnie nieznośne. Pomimo, że nie brałem jej w ramach terapii substytucyjnej to aż cięzko mi sobie to wyobrazić sytuację typu: zabijam skręta a później chce zasnąć a nie mogę.
Wczoraj wziąłem 4mg (podjęzykowo, Transtec) dodatkowo z podkładem benzo (100mg tetrazepamu) z nadzieją, że przez BZD będę w stanie zasnąć. Ok, bupra się załadowała, samo działanie właściwe, czyli jako takie noody i wewnętrzne ciepło trwało bardzo krótko. Jednak nie mogłem zasnąć, to nie był nawet pół-sen tylko typowe patrzenie w sufit bądź odwracanie się z boku na bok. Teraz czuję się zamulony, łeb mi pęka i taki jest interes z buprą.
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 189 / 3 / 0
Z drugiej strony częśc osób bierze substytucyjnie buprenorfine właśnie ze względu na to dodatkowe stymulujące działanie bo wczesniej metadon ich za bardzo zamulał
ps. coś do Ojca Wielebnego odezwało się mało ludzi, jeszcze raz przypominam że prosi o kontakt (proszę pisać do mnie to przekażę do niego) z osobami z którymi go utracił przez stratę konta mailowego.
  • 5299 / 104 / 0
A ja mam inne pytania z innych beczek pełnych bunondolu. Co może być przyczynem tego, że bupra żuta przez moją paszczękę zaczyna się instalować dopiero po 110-120 minutach? Zawsze musiałem tyle czekać ażeby posmyrały mnie pierwsze efekty. Podejrzewam enzymy, nie ma innych winnych, tak mnie się wydaje się. Da się ten proces jakoś przyspieszyć? Ciepła morda ciepłym ręcznikiem z użyciem spirytusu? A może jest jakaś motywa żeby buprę przekonać po chrześcijańsku do szybszego klepania ;> Tylko żadnych strzykawek ;]

Wielebny wojak z makówką w herbie dalej na mszach zamiast wina wali opium?
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 733 / 2 / 0
wiesz co Ci powiem, pilleater, mi też bupra tak długo wchodzi i sama nie potrafię za bardzo nic z tym zrobić. siedzę i nie połykam śliny przez godzinę, żuję ten plaster, żuję, płukałam buzię gorącą wodą i i tak było tak samo. Że po dwóch godzinach myślałam, że nie klepnie, a tu nagle jeb - i nod na nodzie, a z ust zamiast słów ciepły bełkot.
Dlatego przestawiłam się na iv, robię zawsze metodą z kwaskiem i sądzę że to jest lepsza i szybsza metoda. Jak kończę gotować to na matrycy prawie nic nie zostaje. Ale dążę do tego, że bupra nawet iv działa z jakimś takim dziwnym opóźnieniem.
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 104 / 0
Nie przepadam za igłami, po drugie dragi podawane doinstalacyjnie krótko klepią, a akurat długie działanie bupry bardzo podoba mnie się i jest to raczej jeden drag, który jak działa dlugo to mnie nie męczy. I tak, muszę się zgodzić, że nawet podana dokablowo rozkręca się po co najmniej 7 i więcej minutach. Kiedyś czytałem na zagranicznym forum, że się pewien typek sparzył bo dopukał, niecierpliwiec on był i go poddusiło nieco. Szczęście miał bo nie był sam.

Ifau, gdy żem zobaczył Twą wiadomość elektroniczną, coś mnie mówiło, że będziesz radziła ifau ;] Nie powinno się propagować tejże metody podania, koleżanko
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 522 / 4 / 0
Pill a próbowałeś dobrego PST to dopiero długo trzyma niejednokrotnie zdarzało sie ponad 24 godziny.
  • 189 / 3 / 0
Pilleater
buprenorfina pukana trzyma tylko nieznacznie krócej niż brana podjęzykowo, jak pukniesz dawkę to i tak jesteś zgrzany cały dzień. To nie jest fentanyl że pukany działa 2h a podjęzykowo 6h

Jak nie lubisz igieł to raczej nic innego nie wykąbinujesz
  • 733 / 2 / 0
pilleater pisze:
Ifau, gdy żem zobaczył Twą wiadomość elektroniczną, coś mnie mówiło, że będziesz radziła ifau ;] Nie powinno się propagować tejże metody podania, koleżanko
Ahh, to nie miało tak zabrzmieć, oczywiście że nie :) To, że ja pukam buprę to juz tak powiedziałam za jednym zamachem, odpowiedź na twoje pytanie to był ten fragment w którym mówiłam, że z mi płukanie buzi gorącą wodą nie pomaga i że sama właściwie się do pytania podłączam. Przecież ja nigdy nikogo nie chcę sprowadzać na złą drogę, ejno :(
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.