Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 1081 / 33 / 0
Z tego co ja doswiadczylem oraz wiem, to to ze mozna sie z nim komunikowac a on odpowiada. mozna go kochac jak osobę, oraz ze fizzycznie chodzil po ziemi 2 lat temu, zmartwychwstal i jest teraz posrod nas w postaci osobowej lecz go nie widzimy. Osobowosc to tez mozliwosc wyrazania uczuc do konkretnych osob np milosci Boga wzgledem nas.
  • 2334 / 9 / 0
Jezus... to tylko część (nie wiem jak to lepiej ująć, muszę pomyśleć) chrześcijańskiego Boga. Co do "Boga w człowieku" to taki przorany McKenna nawet o nim mówił. Zresztą... napiszę coś więcej, ale jutro, bo nie mam siły na myślenie.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 33 / 1 / 0
bittersweet pisze:
@blablab, jak znajdziesz to zrozumiesz.

O Nim można mówić tylko w języku aniołów.
%-D
Chyba jednak nie zostałaś do końca 'uzdrowiona' :cheesy:
Ale chyba w życiu chodzi o to, by być szczęśliwym nie szkodząc przy tym innym, a skoro ty, mówiąc językiem aniołów, szczęśliwa jesteś, to chyba okejka? :*)
Mi również zdiagnozowano mnóstwo chorób psychicznych w swoim czasie, a psychodelikami się zajadam i zajadać się będę. Uważam to nawet za formę terapii... gdy czuję, że mój umysł ogarnia rutyna, że nie potrafię się cieszyć z rzeczy prostych, ot tak- wtedy sięgam po psychodelik i wszystko na jakiś czas staje się lepsze :cheesy:
Uwaga! Użytkownik JunkieGirl jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 952 / 3 / 0
podpisuje sie pod postem wyzej, psychodeliki raz na jakis czas i wkrecanie sobie dobrej fazy moze byc forma terapi i na jakis czas wyleczyc z depresji, mi ogolnie bardziej podobaja sie podroze na ketaminie , ale znowu mixy typu 2C-P + ketamina + 4 aco DMT potrafia krzywdzic psychike %-D
"Mieszkam w wieży Babel a piętro niżej mieszka diabeł"
Gdy idę wyrzucić śmieci przybijam mu grabe"
Niesiemy dla was bombe te znaki wróżą wojne
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.